Aktuálně sedmá Holice v dosavadním průběhu druhé ligy nepřivezla z venkovní půdy ani jednu výhru, naopak na domácím stadionu zvládla vítězně oba zápasy – se Zlínem i Opavou. „Na tyto kvalitní výkony chceme navázat i v utkání s Varnsdorfem," říká trenér 1. HFK Oldřich Machala.

Varnsdorfský kouč Zdenko Frťala si je vědom kvalit hanáckého celku. „V týmu našeho soupeře panuje jistě euforie z postupu. Bude nás čekat možná podobný zápas jako v Pardubicích. Olomouc má velice slušný tým, který si postup zasloužil. Zatím tým z Hané vybojoval sedm bodů, a to o něčem svědčí. Kostra týmu se opírá o zkušeného Kobylíka a Kováře," nechal se slyšet Frťala.

Ani domácí lodivod nešetří chválou. „Soupeře jsem viděl při zápase v Pardubicích, zahraniční hráči mají kvalitu," potvrdil kouč Machala.

Varnsdorf nechce jen bránit. Naopak, chce být aktivní. „My se chceme prezentovat aktivní hrou a nechceme být jen zalezlí v obraně," hlásí Frťala.

Oba týmy zřejmě nebudou mít k dispozici kompletní kádr. Machala kvituje, že se do sestavy po jednozápasové absenci vrací útočník Libor Žondra. „Libor nám v zápase na hřišti Táborska hodně chyběl," přiznal holický trenér. Otazník visí nad startem obránců Dadáka a Murina. Prvně jmenovaný v týdnu netrénoval, rázný stoper Murin se do tréninku zapojil až ve čtvrtek.

I hosté hlásí absence. A není jich málo. „K dispozici nebudou čtyři hráči. Zranění nepustí do utkání Schuberta, Daníčka a Rudnytskyho, v trestu je stále Martan. Ale máme tam další kvalitní kluky a já věřím, že se předvedou v dobrém světle," dodal trenér Varnsdorfu.

Zápas šestého kola druhé ligy mezi 1. HFK Olomouc a FK Varnsdorf startuje v sobotu v 17:00.