Tento souboj byl i bitvou dvou kanonýrů. Na domácí straně nasázel čtyři branky Peter Očipka, zdatně mu sekundoval šluknovský Pavel Horák, který zaznamenal hattrick.

„Bohužel se nám ani v posledním přípravném utkání nepodařilo dát dohromady kompletní sestavu," mrzelo trenéra Plastonu Ladislava Čurgaliho, který musel nastoupit v obraně.

Hostům totiž chyběli Holešovský, Hajduk, Jírův, Jiřinský, Altman, Baulovič, J. Schneider, Oplt, Diviš, Koukol, Uchytil, Šeliga, Chlan a Knížek. „V první půli jsme v kombinované sestavě zahráli velmi dobře a dostali se do vedení. Před poločasem ale domácí snížili z penalty. Po změně stran nám začaly docházet síly a domácí utkání nakonec otočili," shrnul Čurgali vše podstatné.

Union nezlomilo ani dvoubrankové vedení soupeře. Vítězná trefa tak padla zhruba čtvrt hodinky před koncem. V jednom z brejků posunul střídající Mrváň v šestnáctce soupeře míč Očipkovi, který ustál souboj se soupeřem a z úhlu rozhodl.

„Přesvědčili jsme, že když zabereme jako kolektiv, ponese to ovoce a nemuseli bychom se o své působení v novém ročníku I. B třídy strachovat," pravil vedoucí Unionu Libor Eichelmann.

Na oba celky tak o víkendu čeká ostrá mistrovská premiéra. Plaston Šluknov na domácím hřišti přivítá v sobotu od 17.00 v derby Junior Děčín. Na Union Děčín, coby nováčka, čeká cesta na hřiště Přestanova. Tam se hraje v sobotu od 13.30.

TJ Union Děčín - SK Plaston Šluknov 5:4 (1:2)

Branky: Očipka 4 (1 z PK), Bezouška - Horák 3, Šembera (PK).

U. Děčín: Zvolský - Vyskočil, Němec, Brázdil, Bedrníček - Fojt, Šohaj, Očipka, Kalaš - Rohlíček, Bezouška. Střídali: Jeřábek, Humlíček, Eichelmann, Mrváň.

Šluknov: Jenka - Blaho, Lukáč, O. Schneider, Čurgali st. - Kirchner, Zounar, Svoboda, Šembera - Horák, Navrátil. Střídal: Svoboda ml.