„Opouštíme areál na Starém městě a SK bude od nové sezóny hrát v Ludvíkovicích. Už jsme nebyli schopni akceptovat podmínky pronájmu v bývalém areálu FK ŘEZUZ. Mě osobně to velmi mrzí, byl jsem tu přes čtyři roky. Pořádala se zde řada atraktivních turnajů, bylo zde třikrát letní kino, řada koncertů. Z ekonomického hlediska už nešlo držet veškerá sportoviště," pravil za SK Děčín Tomáš Štěpán.

Na přelomu roku 2016 se starší přípravka SK Děčín zúčastnila dvou turnajů. „V Praze obsadili kluci v silné konkurenci čtvrté místo, konec roku si zpříjemnili turnajem ve Verneřicích. Tam vyhráli, když ve finále přehráli Českou Lípu," pochvaloval si Štěpán.

Mladší přípravka a nováčci v celkovém počtu zhruba 40 dětí se přesunuje právě do Ludvíkovic. „Starší přípravka zřejmě v jarní části nebude pokračovat ve své soutěži. O kluky byl vcelku velký zájem v jiných klubech a zřejmě nemá cenu je momentálně držet. Odvedli velký kus práce a nemá cenu je brzdit," konstatoval Štěpán.

„Já už nebudu v SK Děčín působit. Nelze to skloubit pracovně, chci se více věnovat synovi, který hraje ve Varnsdorfu v mladší přípravce. Sám nevím, co se v areálu za zimním stadionem bude dít. Ideální by bylo, kdyby areál odkoupilo město, jinak to bude stále začarovaný kruh," dodal Štěpáne.

Týmy SK Děčín nadále povedou trenéři Vladimír Janda a Petr Hunčovský. Tomáš Štěpán bude nadále prozatím provozovat brankářskou školu a věnovat se individuálním tréninkům.