Obrovský balvan spadl ze srdce celému Varnsdorfu. Severočeši v utkání, ve kterém nebyli lepším týmem, vydřeli nad Frýdkem-Místkem těsnou výhru. Hlavními hrdiny byl brankář Radek Porcal a střelec vítězné trefy Radim Breite.

„Víme, že herně to nebylo vůbec optimální. Soupeř si nezasloužil prohrát. Ale máme tři body, takže jsem samozřejmě spokojený," pravil bezprostředně po zápase Porcal.

Varnsdorf se první půlí protrápil a za prvních pětačtyřicet minut si prakticky vyloženou šanci nevytvořil. To na druhé straně se musel dvakrát vytáhnout brankář Porcal. Před domácím kapitánem se po pěti minutách vynořil Bello, který celou hostující akci rozjel na půlce hřiště. Varnsdorfský gólman však včas vyběhl a zachránil Kotlinu od pohromy.

Valcíři mohli udeřit ve 23. minutě. Agilní Bello poslal centr za oba stopery, za které si naběhl Staško. Jenže i v tomto případě byl Porcal rychle venku a hostujícího dlouhána bravurně vychytal. „My jsme měli do poločasu rozhodnout. Bohužel ani jedna šance neskončila brankou," litoval hostující lodivod Karel Orel. „Nebýt Radka Porcala tak nebylo co řešit. Kdyby Frýdek vedl 3:0, nikdo by neřekl ani popel," hlesl domácí kouč Zdenko Frťala.

Ani po změně stran se domácí výkon nezlepšil. V 48. minutě Rudnytskyy v jasné pozici hlavou minul. Rozhodnutí si tak na svá bedra vzal Radim Breite. Ten se v 73. minutě procpal po centru Martana k míči a vystřelil domácím šťastné vítězství. To jim mohl odfouknout v samotném závěru Židek. Jeho pohotovou střelu však fantasticky vyškrábl Porcal na tyč a následně míč schoval ve svém náručí. „Fantastický zákrok Radka Porcala. Já už to snad ani lépe vystřelit nemohl, už jsem to viděl v brance. Bohužel, cesta domů bude smutná. Nezasloužili jsme si takhle prohrát," smutně kroutil hlavou hostující Jan Židek. „To byl asi nejtěžší zákrok. Petr Zieris to ještě tečoval do protipohybu. Kdyby to tam spadlo, tak by bylo v kabině asi hodně zle," přiznal domácí brankář.

Trenér Zdenko Frťala žehral na výkon svých svěřenců. „Asi všechny z našeho výkonu bolely oči. Co se týče fotbalovosti, tak to byl velmi špatný výkon. Hráči na mě působili svázaně. Hosté naopak předvedli velmi dobrý výkon," stručně dodal Frťala.

„Předvést proti kvalitnímu Varnsdorfu takový výkon, vytvořit si tři tutovky a nakonec prohrát 0:1 je pro nás velmi nešťastné. Před kluky smekám, odvedli maximum. Měli jsme tady vydolovat minimálně bod," dodal Orel.

FK Varnsdorf – MFK Frýdek–Místek 1:0 (0:0)

Branka: 73. Breite. Rozhodčí: Berka – Černý, Hock. ŽK: Zbrožek – Švrček, Židek. Diváci: 950.

FK Varnsdorf: Porcal – Kvída (31. Landovský), Zieris, Zbrožek, Tvaroha – Kotiš (56. Norek), Breite – Rudnytskyy, Daníček, Dordič (31. Martan) – Jurča.