„Abych pravdu řekl, tak manželka, která mě v trénování plně podporuje vycítila, že je na čase posunout se o krok dál v mé trenérské kariéře," přiznal v rozhovoru pro Deník.

Co vás vedlo k tomu přijmout nabídku na trénování v Rumburku?
Abych pravdu řekl, tak manželka, která mě v trénování plně podporuje vycítila, že je na čase posunout se o krok dál v mé trenérské kariéře. Navíc patřím k té generaci, co pamatuje, že přestup do Rumburku byl určitou poctou a neodmítal se.

Nebyl problém, že jste uprostřed sezóny odešel z Jiříkova?
V Jiříkově jsem spíše působil jako hráč, i když jsem se staral o kompletní přípravu týmu. Hlavním trenérem byl Roman Semerád. S mým odchodem by neměl být problém. Jednak se v Jiříkově nikomu nebrání, pokud chce jít výš. Mezi oběma kluby také funguje dlouholetá spolupráce při výměně hráčů.

Máte za sebou tři zápasy na děčínském turnaji, zatím jste získali jeden bod…
Zatím se s hráči stále seznamuji a byla to pouze přátelská utkání, ale přístup kluků si pochvaluji. Myslím si, že po herní stránce jsme dokázali se všemi soupeři držet krok, jen ke konci nám odchází síly. Poslední zápas ukázal, že jdeme správný směrem.

Rumburk na podzim herně nehořel, vyrovnané partie sehrál například s Jílovým, nebo Modrou. Na čem je potřeba podle vás přes zimní pauzu zapracovat?
Zmiňované zápasy jsem viděl. Máte pravdu, byli jsme vyrovnaným soupeřem. Nevidím proto problém v herní vyspělosti hráčů, ale spíše ve fyzické kondici a v přípravě na zápas. Pravě na tyto aspekty se zaměřujeme.

Měnil se přes zimu  hráčský kádr?
V týmu došlo k výrazným změnám. Z týmu odešli Ruzsó (příprava s Vilémovem), Zima (přestup do Neugersdorfu), Holubek a Linhart (návrat do mateřského klubu). Do přípravy se opět zapojil Radek Šott, jenž se vrací po vleklém zranění. Dále usilujeme o hráče, jenž jsou s námi v přípravě, konkrétně to je Jakub Čuda (Vilémov), Radek Pácha (Jiřetín) a Jakub Zounar (Šluknov). Vše je na dobré cestě, ale dokud nebude černé na bílém nebudu tvrdit, že jsou naši. V tuto chvíli máme třináct hráčů do pole a dva brankáře. Ještě bychom chtěli přivést dva hráče.

Jaké ambice budete mít s Rumburkem v jarní části sezóny?
Osobní cíle jsou prezentovat se atraktivním fotbalem. Ale nás v první řadě čeká boj o záchranu a v této situaci budeme muset urvat body za každou cenu.

Hráčů ve fotbale ubývá. Jak těžké je sehnat fotbalistu právě ve Šluknovském výběžku?
Je to velký problém, který nastal díky projektu Fotbalové akademie Šluknovského výběžku. Všechen mládežnický fotbal se v posledních letech soustřeďoval především pod tuto organizaci a týmy v okolí paběrkovaly. A tak týmy nemají kam sáhnout. Druhou stránkou je, že spousta fotbalistu bude raději hrát nižší soutěž, protože nemusí trénovat, než aby rozvíjeli svůj potenciál u nás v Rumburku.