„Podobnou konfrontaci jsme si přáli, ale některé záměry nám nabourala termínová listina," řekl Jakub Důra, sportovní manažer BK Děčín.

Jaký scénář tedy máte?
První zápas sehrajeme doma 12. září s Science City Jena, čtvrtým týmem německé Pro A. Hned den poté hrajeme tady v Děčíně s dalším klubem druhé nejvyšší německé soutěže Chemnitz.  Za týden 20. září máme v plánu odvetu v Jeně a další den jedeme do Weissenfelsu, který hraje nejvyšší německou BBL. Teď ještě řešíme, jestli tam budeme bydlet, nebo pojedeme jenom na otočku.

A zbývající zápasy?
V sobotu 28. září přivítáme rakouský Kapfenberg Bulls. Na závěr nás čeká šestý zápas přípravy ve středu 2. října v Ústí nad Labem a v úterý 8. října generálka proti USK.

Jednali jste i s polskými kluby…
Ano, blízko dohodě byla jednání s WKS Slask Wroclaw, avšak soupeřův trenér nakonec zvolil jiný model přípravy. Dlouho jsme se snažili o dohodu s polským vicemistrem i mistrem Turow Zhořelec a s Zielonou Gorou.

Příprava je nezvykle dlouhá…
NBL začíná kvůli mistrovství Evropy až v polovině října, stejně pozdě začínají jen v Polsku, ale o tom už byla řeč. Nabízelo se ještě utkání s Albou Berlín, avšak hráli bychom bez hlavního trenéra Pavla Budínského, jenž je s národním týmem. Generální manažer Lukáš Houser má sice trenérskou B licenci, ale nechtěli jsme to lámat přes koleno za každou cenu.

Je absence trenéra problém?
Snažíme se to řešit, nezažíváme to prvně. Pokud reprezentace nepostoupí ze základní skupiny, bude zde na všechny zápasy. Pokud bude hrát osmifinálovou skupinu, budeme se bez kouče muset obejít na dva zápasy, při dalším případném postupu při nejhorším na čtyři zápasy. Pokud by národní tým na ME uspěl, ocení to celé basketbalové dění. A radost budeme mít i v Děčíně, třebaže to bude jistá komplikace.

Jak jsou na tom hráči BK Děčín zdravotně?
Jsou v enormní zátěži, kondiční příprava je v plném proudu, proto je jasné, že drobné oděrky jsou. Naštěstí se nejedná o nic vážného.

Termíny přípravných utkání A-týmu BK Děčín:

12.9.2013 od 18.00 BK Děčín - SC Jena

13.9.2013 od 18.00 BK Děčín - BV Chemnitz 99ers

20.9.2013 od 18.00? SC Jena - BK Děčín

21.9.2013 od 19.30 MBC Weissenfels - BK Děčín

28.9.2013 od 18.00 BK Děčín - Kapfenberg Bulls

2.10.2013 od 18.00? Sluneta Ústí nad Labem - BK Děčín

8.10.2013 od 18.00 BK Děčín - USK Praha

Vstup na domácí utkání bude10 Kč, pro držitelé permanentek zdarma bez nároku na sedačku. Vstupenky je možné zakoupit na místě a nebudou platit na jednotlivá místa.

Na přípravná utkání nejsou vstupenky k dispozici v předprodeji.