V posledních dvou zápasech vydolovali svěřenci Romana Veselého jediný bod. Stáli ale proti těžkým soupeřům. Se Znojmem padli 0:6, v Českých Budějovicích uhráli remízu 3:3.

V rámci 26. kola se Varnsdorf představí na domácím hřišti v Kotlině. Od 17.00 přivítá celek SFC Opava. Slezané ale na jaře moc nezáří. Vždyť vyhráli pouze jednou, a to v minulém kole, když doma udolali Ústí nad Labem 2:1. „Každý soupeř v naší lize je nebezpečný. To platí i o Opavě. Ta má dobrou hlavně defenzivní činnost, dostávají málo branek. V obraně mají zkušené fotbalisty, v čele se Zdeňkem Pospěchem. Ale v zápasech, které jsme viděli, Opava ukázala, že i v útoku má kvalitu. Velmi složité ale bude překonat její defenzivu," říkal před zápasem trenér Roman Veselý.

V prvních šesti jarních zápasech se Varnsdorf také chlubil tím, že dostával málo branek. Jenže poslední dva zápasy obraně Severočechům nevyšly. „Na tréninku je potřeba zlepšovat hodně věcí. Takže to rozhodně nebylo o obraně. A ani jsme hráčům netloukli do hlavy. Zápas se Znojmem byl prostě z jiné kategorie. To se nepovedlo. Ale byla to jediná jarní kaňka. Už výkon v utkání proti Českým Budějovicím ukázal, že kluci nastoupili velmi koncentrovaně. A to vedlo k zisku bodu," má jasno Veselý.

Při jisté konstelaci výsledkových hvězd může Varnsdorf slavit v neděli záchranu v soutěži. Pokud získá tři body a poslední Olomouc B doma neporazí Vlašim, měl by tým z Kotliny dostat definitivu. „Neříkám, že nesledujeme soupeře a tabulku. Ale podstatný je náš výkon. Od toho se odvíjejí ostatní věci. Samozřejmě můžeme někomu na dálku držet pěsti. Ale všechno máme ve svých rukách," zdůraznil varnsdorfský trenér.

Ten opět nebude mít k dispozici kompletní kádr. „Pořád nám chybí několik hráčů. Jeden nebo dva by se mohli dát do kupy a usednout alespoň na lavičku. Ale rozhodně nebudeme kompletní," dodal Veselý.

A co si o svém dalším soupeři myslí samotní hráči? „Opava je nepříjemný a důrazný tým s kvalitní defenzivou. Na jaře dostává málo branek. Má dobře namixované složení týmu se zkušenými i talentovanými kluky, takže jejich soupiska je dobře vyvážená. My jsme se na Opavu v týdnu připravovali a ukázali, co by na ně mohlo platit. Takže v neděli máme jasný cíl. Chceme odčinit minulý domácí nezdar se Znojmem, navázat na kombinační hru v Budějovicích a vítězstvím snad definitivně zachránit ve Varnsdorfu druhou ligu i pro příští sezónu," řekl varnsdorfský obránce Pavel Tvaroha.

Na podzim vyhrála vzájemný duel Opava, když doma díky Janetzkému udolala Varnsdorf 1:0.