"Porazit ligu takovým rozdílem, když z osmdesáti procent tvoříme nový mančaft, je hezké," hodnotil poslední přípravu ještě na hřišti  s mírným úsměvem spokojený varnsdorfský trenér Zdenko Frťala.

"Kluci jezdili neuvěřitelně. Pohyb, nasazení, bojovnost. Byl to velký výkon," ocenil vedle lavičky stojící exreprezentant Martin Fenin, jenž se v severočeském klubu připravuje a pokouší o další restart kariéry: "Když jsem to dneska viděl, tak bych na to zatím neměl. První minuty na hřišti bych chtěl sbírat za dva tři týdny."

I bez bývalé hvězdy právě Teplic či bundesligového Frankfurtu si namotivovaná varnsdorfská parta s favoritem na opět ukázkově připravené hrací ploše v Modré na Děčínsku poradila. Školit ho začala vedoucí brankou ve 3. minutě a skončila parádním lobem Durděviče v minutě poslední. Hned po parádě 25letého makedonského forvarda rozhodčí zápas ukončil.

"Máme v týmu mladé a běhavé hráče, když k tomu přidají i fotbalovost, tak pak můžeme soupeřům nadělat hodně problémů. Jména někdy neznamenají zaručený úspěch. Myslím si, že už tradičně pracujeme s více méně neznámými hráči a podobný výsledek je musí povzbudit. Jen mě mrzí zranění dalších dvou z nich," dodal Frťala. "Luňák má poraněné koleno a Kozma roztržené obočí," upresnil varnsdorfský asistent Libor Macháček.

Zatímco varnsdorfští hrdinové si velké vítězství užívali a posedávali přímo na trávníku, Tepličtí se pomalu trousili do šaten. Herní kemp jim zakončila černá tečka. "Ze zápasu nemůžeme dělat žádné velké závěry, ale možná jsme tuhle lekci potřebovali. Na jednu stranu nastoupili hráči, kteří bojují o základní sestavu a měli se ukázat, na druhou se jednalo o závěrečné utkání herního soustředění a dostali jsme čtyři branky… Věřím, že si to vyhodnotíme s poučíme se," prohlásil klidným hlasem Daniel Šmejkal, trenér FK Teplice.

Na poražených ale bylo zklamání očividné. "Takhle se o základ nehraje," utrousil zkušený bek Jan Krob na adresu spoluhráčů, kteří nestačili ze hřiště ještě ani odejít. "S tím souhlasím, stejně jako s tím, že se nám druhý poločas nepovedl," dodal teplický kouč Šmejkal.

Teplice - Varnsdorf 1:4 (1:1)

Branky: 11. Rezek z pen. -  3. Barac,  56. Durděvič z pen., 73. Švantner, 90. Durděvič. Rozhodčí: Vitner - Matějček, Kubr. Diváků: 200. Hráno v Modré.

FK Teplice: Chudý - Vondrášek, Kodeš, Šušnjar, Krob - Ljevakovič (46. Soungole) - Hyčka (57. Dressler), Rezek (46. Gebert), Suchan, Vošahlík (57. Urma) - Vaněček (46. Haljeta). Trenér: Daniel Šmejkal.

FK Varnsdorf: Samoel ( 46. Porcal) - Luňák (8. Kozma, 30. Dordič), Zbrožek, Chlumecký, Beránek - Bílek, Bláha, Kocourek - Barac, Durděvič, Šulc. Trenér: Zdenko Frťala.