„Remíza je spravedlivá. 
A my ji bereme. I když jsme hráli doma," měl jasno varnsdorfský kouč Roman Veselý. „Bylo to z obou stran velice kvalitní utkání, oba týmy chtěly vyhrát. My body bereme, jelikož tady moc mančaftů bodovat nebude," pravil asistent hostujícího trenéra David Horejš.

Úvodní půle patřila spíše domácím. V největší šanci se zjevil po dvaceti minutách Fotr, který ale trefil pouze boční síť. „Dostal jsem výborný balón od Nikolase Daníčka, dobře ho zpracoval a podíval se. Brankář vyběhl a já měl před sebou odkrytou branku. Ale netrefil jsem," sypal si Fotr popel na hlavu.

Po změně stran byla hra vyrovnaná, posledních dvacet minut tlačilo Dynamo. Největší nebezpečí představoval střelec Kalod. Ten se 
v první půli radoval z gólu, ten ale díky postavení mimo hru neplatil. V závěru si zkušený útočník Českých Budějovic říkal o penaltu, hlavní sudí se ale nenechal vyvést z míry. A jelikož další závary a centry domácí obrana v čele s brankářem Samoelem vyřešila, svítily na výsledkové tabulky dvě nuly.

„Dělba bodů je asi spravedlivá. V prvním poločase to byl z obou stran taktický boj, my jsme měli přeci jen více šancí. Po změně stran už taktika oba celky svazovala do křeče. Byly tam zbytečné ztráty. Všichni se pak soustředili na to, aby nedostali gól," shrnul své pocity brankář Varnsdorfu.

„Prvních třicet minut patřilo domácím, my jsme ale hráli organizovaně do defenzivy. Posledních dvacet minut jsme byli lepší a chtěli to zvrátit. Ale nepodařilo se," dodal Horejš. „Bylo to těžké utkání proti kvalitnímu soupeři. Škoda šance Fotra, kdyby padl gól, tak by se utkání otevřelo. Na konci nás hosté tlačili, ale nulu jsme udrželi," oddechl si Veselý.

V dalším kole Varnsdorf hraje v Prostějově.

Varnsdorf – České Budějovice 0:0

Rozhodčí: Berka – Vitner, Kožár. ŽK: Knejzlík, Daníček, Filip (všichni Varnsdorf). Diváci: 985.

Varnsdorf: Samoel – Zieris, Neuberg, Filip – Rys, Houser (80. Dordič), Daníček, Richter, Knejzlík – Durdevič (60. Beránek), Fotr (64. Jakubov). Trenér: Veselý.

Č. Budějovice: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čavoš, Čermák – Pešek (68. Kadula), Benát (90. Bederka), Táborský (82. Wermke) – Kalod. Trenér: Horejš.

Zdroj: Youtube