Trenér Pavel Horáček měl před samotným utkáním na čele hned několik vrásek. „Přijeli jsme do Bíliny pouze s dvanácti hráči. Navíc bylo velké vedro. Jinak se ale hrálo na pěkném hřišti s perfektně připraveným trávníkem," řekl úvodem kouč Junioru.

Začátek zápasu však patřil domácím fotbalistům. V 15. minutě Folprecht zazmatkoval a musel faulovat domácího útočníka. Rozhodčí Suchánek nařídil správně pokutový kop, který Ščuka proměnil – 1:0. „Pak přišla druhá branka, která asi zaváněla postavením mimo hru. Ale nic se nedělo a rázem jsme prohrávali o dvě branky. Do poločasu snížil Murdych, který si uměl zpracoval centr a zavěsil," upřesnil Horáček. Své jediné střídání musel Junior vyčerpat už po dvaceti minutách, kdy stopera Folprechta nahradil Pařízek.

Po změně stran vyběhl na trávník zcela jiný Děčín. „V kabině jsme zmobilizovali síly a na Bílinu vlétli. Měli jsme hned čtyři obrovské šance. Dvakrát však nedal Timofij a dvakrát Murdych. Musím pochválit domácího brankáře, který chytal skvěle," kroutil hlavou kormidelník Junioru.

Junioru nepřálo štěstí, když se patnáct minut před koncem zranil Doksanský a hosté dohrávali o deseti. „Museli jsme hru otevřít, ovšem Bílina nás ještě jednou brankově potrestala. Zbytek utkání už se pak dohrával z povinnosti. Myslím, že jsme nesehráli špatné utkání, hrál se vyrovnaný fotbal. Porážka nás mrzí, mohli jsme být šestí. Ale i deváté místo bereme. To byl můj osobní cíl," dodal Horáček.

Fotbalisté Junioru Děčín začnou přípravu na další sezónu krajského přeboru již 17. července.

FK BÍLINA - FK JUNIOR DĚČÍN 3:1 (2:1)

Branky: Bečvařík 2, Šcuka (pk) – Murdych. R: Suchánek. ŽK: 3:1. Diváci: 100. Poločas: 2:1.

FK Junior: Jeřábek – Horáček, Čapek, Folprecht (2O. Pařízek), Doksanský – Meduna, Bárta, Demčenko, Timofij – Betyár, Murdych.