„Chtěli jsme potvrdit výhru ze Souše, ale to se nám bohužel nepovedlo. Nakonec z toho byla rekordní nakládačka v domácím prostředí od výborného soupeře, který neměl slabinu ani na jednom postu a vepředu exligistu Šmejkala, který byl u všech nebezpečných akcí hostů," upřímně přiznal manažer Vilémova Libor Sklenář.

První půle ještě pro domácí mohla vyznít vyrovnaně, míč byl ale častěji na kopačkách českobrodských fotbalistů, které po čtvrt hodině hry dostal do vedení po nedůrazu obrany Lukeš.

„Po změně stran však na hřišti existovalo pouze jedno mužstvo," hlesl Sklenář. Po obrovské chybě Vavrouška překonal Vaňáka Šmejkal, v 57. zakončil rychlý brejk hostů Carda. Za deset minut přišla další hrubka domácích a další laciná trefa Šmejkala. Černou vilémovskou sobotu pak uzavřel čtvrt hodiny před koncem Fikejz, který zakončil další rychlý kontr hostů.

Divizní nováček se ale rychle musí oklepat, v dalším kole zajíždí na hřiště SK Úvaly, který je v tabulce o tři body za Vilémovem. „Nedá se nic dělat, takové zápasy jsou 
k mání i ve vyšších soutěžích. Nesklápět hlavy, nerezignovat, řádně potrénovat a jede se dál," dodal Sklenář.

Stap Vilémov – Český Brod 0:5 (0:1)

B: Šmejkal 2, Lukeš, Carda, Fikejz. R: Hurych. ŽK: 3:1. Diváci: 220.

Vilémov: Vaňák – Krasnický, Hnízdo, Jirchář, Stach (75. Čuda) – Kopřiva (55. Demke), Jägr, Jindřich (46. Demčenko), Buryánek (55. Soukup) – Kaňkovský (72. Šťastný), Vavroušek.