Spartak v devíti utkáních vydoloval sedm bodů, v základní hrací době dokázal porazit Hostovice. Vůbec se mu nedaří na cizí půdě, kde prohrál všech pět zápasů.

Ovšem poslední tři vystoupení si Boletice rozhodně za rámeček nedají. Tři neúspěchy, k tomu skóre 3:24! Naposledy tým z Děčínska dostal výprask 10:2 v Chlumci. „Za třicet let, co se ve fotbale pohybuji, jsem tohle nezažil. Z mého pohledu je to bezmoc. Všechno je špatně. Nemáme brankáře, nemáme chuť. Po dvou nebo třech gólech už na hřišti prakticky neexistujeme. Nevím, jak z toho ven," přiznal hrající předseda týmu Miloslav Šindelář.

Boletice prohrály i ve Velkém Šenově a Tisé. Tedy na hřišti posledních dvou celků tabulky. „Začalo to po domácím utkání proti Podluží. Pak se jelo do Tisé. Herně to nebylo špatné, ale byla to taková křeč. Dostali jsme dva hloupé góly a už se z toho nedostali," vzpomíná na porážku 0:4.

V posledním utkání na chlumeckém hřišti přitom ve 40. minutě Spartak prohrával 1:2. „Jenže do poločasu jsme dostali dva hloupé góly. Po změně stran to byla zoufalost. Zápas dohrávali tři nebo čtyři hráči. Ostatní rezignovali," smutnil Šindelář.

I když jsou Boletice stále čtvrté od konce, v záchranu se v klubu moc nevěří. „Máme ještě čtyři kola, dvakrát hrajeme doma. Ovšem pokud budeme hrát takhle, je naše záchrana prakticky nereálná. Asi stále máme nálepku okresního týmu. Někteří hráči se prostě neposunuli o level výš," zdůraznil.

Spartak má také problémy se sestavou. „Teď chyběl Pepa Rohlíček, máme problémy s brankáři. Hodně chybí Ondra Cimpl, který je schopen rozhodnout zápas. Minimálně tři zápasy nebude stoper Němec," vysvětluje Šindelář.

V dalším kole hrají Boletice na domácím trávníku, kdy hostí třetí Jiříkov. „Hodně těžký soupeř. Můžeme jen překvapit. Důležité bude uhlídat střelce Nováka. Co nám může pomoct? Nějaký fotbalový zázrak, třeba Jiříkov překvapíme," dodal předseda Boletic.