Na podzim to nebylo výsledkově tak slavné, ale celkově Rumburk skončil v I. A třídě na páté místě.

V jarní části sezóny udělal Rumburk o pět bodů více než na podzim. „Pozor ,ono to dost zkreslují podzimní remízy, protože jsme na jaře prohráli vícekrát než na podzim," zdůraznil trenér Josef Rákosník.

Celkově jste letos dosáhli na páté místo. Jak jste byli spokojeni s výsledky a výkony v minulé sezóně?
Páté místo považujeme po špatných začátcích podzimní i jarní části soutěže za pouze uspokojivé. Jsme hlavně rádi, že jsme se včas vyhnuli boji o záchranu. Samozřejmě že výsledkově i výkonově  to mohlo být lepší, máme  ještě rezervy.

Podzim nebyl tak dobrý jako jarní část soutěže, nemyslíte?
Pozor, ono to dost zkresluje pět podzimních remíz,protože jsme na jaře prohráli vícekrát než na podzim. Na podzim jsme udělali 17 bodů a na jaře 22 bodů, ale ve druhé části jsme dávali podstatně víc branek a měli lepší herní projev.

Hlavně ke konci soutěže vám to do sítě soupeřů hodně padalo…
Říká se, že nejlepší obrana je útok. Je pravda, že útočná činnost nám v jarní fázi docela šla a 71 vstřelených branek je velmi slušná bilance. Ale zase 54 inkasovaných branek není žádná hitparáda.

Je nějaký hráč, který z vašeho kolektivu vyčníval?
Samozřejmě Kuba Chlada a jeho 27 branek za sezónu je vynikající výsledek. Ale na stejné úrovni hrál například Pilko, Léhrl, Havel, Hadar a také  Pokorný.

Co se vám v sezóně povedlo a na co naopak nejste vůbec pyšný?
Povedlo se nám zapracovat do týmu další mladé hráče jako Fialu nebo Stankoviče. Máme dobrý a široký realizační tým. Hráči si snad už navykli na tréninkový režim. Nepovedlo se nám několik zápasů podle našich přestav. Máme občas i neustálé potíže s disciplínou některých hráčů.

Kdy začínáte s přípravou a jakou bude mít strukturu?
Příprava začíná 18. července, trénovat budeme třikrát týdně a máme zajištěno  sedm zápasů s kvalitními  soupeři na přátelské duely.

Dají se očekávat nějaké změny ve vašem kádru?
Doufám, že stávající kádr nikdo neopustí. I když je o naše hráče zájem. Pokud se podaří získat do každé řady hráče na úrovni I.A třídy, tak budeme velmi spokojeni.

Uvidíme vás na lavičce Rumburka i v další sezoně?
Jsme s vedením domluveni na další spolupráci i v příští sezóně. Takže mne tam určitě uvidíte.