„Vyztužili jsme obranu, protože jsme v přípravě dostávali hodně branek. Ale inkasovali jsme hodně laciný gól hned v první minutě. Hráči se z toho dostávali skoro celý poločas," mrzelo trenéra Josefa Rákosníka.

Do vedení se dostal domácí Hlaváček, což bylo také nejzajímavější událostí první půle. Do té druhé vstoupila aktivněji Modrá. Vyrovnat mohl Žák, ale své sólo nedotáhl do úspěšného konce. „Zápas tak rozhodl náš nesmyslný faul ve vápně. Správně nařízenou penaltu pak domácí proměnili," zlobil se Rákosník.

Hostům nezbylo, než ještě více otevřít hru, což umožňovalo domácím přecházet do protiútoků. A čtvrt hodiny před koncem jeden z nich proměnil Hlaváček. Alespoň zkorigovat konečné skóre se povedlo kapitánu Čapkovi, když z trestného kopu vymetl šibenici domácí branky.

„Na začátku druhé půle jsme se herně zvedli a mohli i vyrovnat. Ale zbytečná penalta vše zhatila. Opět museli hrát i ne zcela zdraví hráči, a i to bylo na výkonu mužstva znát. Přestože to bylo herně o kousek lepší než v přípravě, tak na přijatelný výsledek v krajském přeboru to stačit nemohlo," dodal Rákosník.

Horní Jiřetín – Jiskra Modrá 3:1 (1:0)

Branky: 2. a 74. Hlaváček, 66. Duran (PK) – 76. A. Čapek. Rozhodčí: Oborník. ŽK: Hlaváček – Veselý, Kudrna, Čapek, Podolský. Diváci: 70.

Modrá: Kratochvíl – Sýkora, Podolský, Žák, Fišer – Z. Michalec, M. Fejfar (69. Šotola) – Kudrna (76. L. Michalec), A. Čapek, Veselý – Socha.