Její trenér Josef Rákosník má plnou hlavu starostí. Hlavně s rozsáhlou marodkou. „Vojta Kříž má těžké zranění, nikdo neví, zda se k fotbalu vrátí. Tonda Čapek má přetrhané vazy v kotníku, měl by jít brzy na operaci. Vaschkevich má po operaci menisku, k dispozici bude nejdříve v dubnu. Navíc odešel brankář Kratochvíl, Slykhouski je v Děčíně. A noví hráči? K dnešnímu dni prakticky nikdo. Teď jsme nehráli a vypadá to, že ani o tomto víkendu hrát nebudeme," pravil rozčilený trenér Modré.

Fotbalisté Jílové hráli v České Lípě, s tamním Arsenalem prohráli 0:1. „Chybělo nám několik hráčů. První půle byla vyrovnaná. Po změně stran domácí prostřídali a byli aktivnější. Česká Lípa vyhrála zaslouženě, pro nás to byla kvalitní příprava," pravil kouč Jílového Radek Rangl.

Česká Kamenice zavítala do Srbic. Účastník krajského přeboru měl v prvním jarním kole volný los, svěřenci Pavla Mokráčka s ním prohráli 0:5. „Domácí jasně potvrdili svoje kvality. Soupeř má v týmu mladé kluky, byl tam markantní rozdíl v pohybu a nasazení. Pro nás to rozhodně byla dobrá příprava se silným protivníkem," podotkl Mokráček.

Rumburk sehrál zápas s Hrádkem nad Nisou. I díky malému počtu hráčů prohrál 0:3. „Herně to nebylo zlé, Hrádek hraje krajský přebor. V závěru už jsme nestačili, nebyl nikdo na střídání, a navíc se nám jeden hráč zranil. Také nás opět zranila koncovka. Z nových hráčů můžu potvrdit Čudu a Zounara. S Páchou to nevyšlo," řekl rumburský kouč Roman Häusler.

Výsledkově nejpovedenější přípravu tak prožil Junior Děčín, který na domácím hřišti deklasoval Obrnice 9:2. Hattrickem se blýskl Betyár. „Proti soupeři, který hraje jinou skupinu I.A třídy, jsme byli aktivnější. Už v poločase jsme vedli o tři branky, v závěru hosté odpadli a my jim dali další dvě branky. Podali jsme slušný výkon. Stále se ale objevují chyby, na kterých je potřeba zapracovat," hodnotil utkání vedoucí klubu Miroslav Tyl.

O nadcházejícím víkendu čekají na všechny nezbytné generálky. Jílové by mělo hrát s Chlumcem, Česká Kamenice s Dobkovicemi. Rumburk by pak měl hrát ve Šluknově a Děčín doma přivítá Benešov. A Modrá? Nad její generálkou visí opravdu velký otazník.