Nezabalili to. Fotbalisté Modré doma v dohrávce 10. kola krajského přeboru zabojovali. Porazili 1:0 Tatran Kadaň a osvobodili se z posledního místa tabulky.
Hrající trenér Tomáš Novák byl před utkáním o něco veselejší. „Do sestavy se nám vrátilo trio klíčových hráčů.
V záloze se objevil Podolský, Tonda Čapek a Fichtner. A na kvalitě hry to bylo hned znát," liboval si stoper Modré.

Od úvodního hvizdu se hrála vyrovnaná partie, domácí Jiskra musela opět vsadit na bojovnost. „Výkonem jsme navázali na zápas v Krupce. Naše hra byla založena na bojovnosti a navíc se k tomu přidala herní kvalita," uvedl Novák. Oba týmy měly  v prvním poločase dvě šance na obou stranách, ale ani z jednoho mráčku brankově nezapršelo.

Domácím se pak zranil útočník Beránek (zřejmě těžší zranění kolene), kterého musel vystřídat pozdější hrdina Sýkora. „A právě on v 65. minutě rozhodl. Tonda Čapek se prosadil individuálně, předložil míč Sýkorovi, který podél brankáře vstřelil vítěznou branku. Hosté nás v závěru dostali pod velký tlak, ale my jsme to s vypětím všech sil ubránili. Pojistku mohl přidat Podolský, ale hlavou netrefil prázdnou branku," spokojeně pravil Novák.

I když už podzimní část krajského přeboru oficiálně skončila, Modrá má stále ještě jeden zápas k dobru. Utkání na půdě druhých Blšan se stále ještě nehrálo. „Rozhodnout by se mělo toto úterý, takže uvidíme," stručně komentoval celou situaci Novák.

Dle informací Deníku se ale oba kluby prý už na novém termínu dohodly. Podle vyjádření klubu Chmel Blšany se bude hrát tento víkend, 1. prosince na hřišti aktuálně druhého celku tabulky.

JISKRA MODRÁ - TATRAN KADAŇ 1:0 (0:0)

Branka: Sýkora. R: Růžička. ŽK: 3:3. Diváci: 100.
Modrá: Chadraba – Cerman (Konšal), Novák, Andok, Struha – Vyhnal, Ant. Čapek, Žák, Podolský, Fichtner – Beránek (Sýkora)