„Začali jsme lépe, ale Žák ve velké šanci zblízka minul. Pak se hra vyrovnala a osmělila se i Kadaň. Nejprve nás zachránil Kratochvíl a další šance skončila těsně vedle naší branky," vracel se k úvodu utkání stoper Modré Kamil Podolský.

Kadaň se nakonec dostala do vedení z penalty. Modrá se díky Podolskému do poločasu prosadila ze stejné disciplíny. „Vyrovnání nás povzbudilo. Do druhého poločasu jsme na domácí vlétli a brzo rozhodli," přiznal Podolský.

A právě zkušený obránce hostů měl na svědomí vítěznou trefu, když se prosadil hlavou po standardní situaci. Vzápětí se s pomocí teče trefil Malec, který těžil z průniku Veselého.

„Domácím jsme v této fázi zápasu nic nedovolili a v rozmezí dvou minut je definitivně položili. Po přímém kopu prodloužil Fišer hlavou míč na Žáka, který přehodil brankáře a následně se po další standardní situaci trefil hlavou Štěrba," pochvaloval si Podolský, který vzápětí dodal: „Je to velmi důležitá výhra. Musíme to doma potvrdit proti Proboštovu a ještě máme dohrávku proti Hornímu Jiřetínu."

Tatran Kadaň – Jiskra Modrá 1:5 (1:1)

Branky: Čibenka – Podolský 2 (1 z PK), Malec, Žák, Štěrba. R: Barva. ŽK: 1:2. Diváci: 150.

Modrá: Kratochvíl – Struha, Novák, Podolský, Štěrba – Fišer, A. Čapek, Žák, Veselý – Malec (81. Šotola), Fichtner.