A Ladislav Martan své barvy podržel, v posledním zápase dvěma góly vyřídil Třinec a zasloužil se teprve o druhou výhru Varnsdorfu v sezóně. „Asi bylo vidět, že se nám po zápase hodně ulevilo, tři body jsme potřebovali jako sůl. Teď ještě něco urvat v posledním zápase v Sokolově," pravil hrdina Severočechů.

Svěřenci trenéra Romana Skuhravého byli v zápase hodně efektivní. A přežili několik třineckých šancí. „Navíc v závěru jsme měli několik slibných brejkových situací. Ale nebyly dobře vyřešeny. Musím také poděkovat Radku Porcalovi, který nás hlavně v první půli několikrát podržel," pochvaloval Martan spoluhráče v brance.

A jak vůbec vypadaly oba góly Martana? „Při prvním jsem měl štěstí, když míč prošel brankáři mezi nohama. Při tom druhém mi poslal Honza Juroška báječný centr, který mi vlastně spadl na hlavu," usmíval se.

Výkonem však Varnsdorf neoslnil. Svou roli sehrálo několik aspektů. „Počasí bylo hrozné, terén nebyl ideální. Neřekl bych, že nám chybí kvalita. Ale je pravda, že postavení v tabulce nám trochu svazuje nohy. V pozadí na to prostě myslíte. Vypudit to z hlavy je složité," má jasno Martan.

Kotlina zažívá nejhorší druholigový podzim ve své historii. Jaký je to rozdíl oproti minulé sezóně? „Rozdíl je v tom, že loni nám tam padalo všechno a těžko se nám dávaly góly. Teď je to přesně naopak. Nedáváme šance a pak kupíme chyby, které končí gólem. Je to prostě o štěstí," zdůraznil na závěr varnsdorfský útočník.