Vilémov se raduje z vítězství v 53. ročníku Severočeského poháru! Ve finále, které se hrálo v Duchcově před důstojnou diváckou kulisou, porazil 3:2 Litvínov.

Vilémov tak dovršil zlatý hattrick, kdy navázal na své vítězství z let 2007 a 2008.

Všech pět gólů utkání, v němž se střetly celky z krajského přeboru, padlo už v první půli. Po přestávce už brankáři za svá záda žádný míč nepustili, nebylo k vidění ani příliš šancí. Litvínov nastoupil do utkání s řadou mladých hráčů, kteří byli favorizovanému soupeři solidním protivníkem. Vilémovští nic nepodcenili, což značilo jejich touhu po poháru a předkole celostátního poháru.

Vilémov šel až do dvoubrankového vedení, ale v průběhu dvou minut o něj přišel. Gólem do šatny prakticky osud zápasu rozhodl svou přesnou trefou vilémovský Vichterey.

Na slavného soupeře se tak může těšit Vilémov. „Asi dostaneme v předkole nějaký divizní tým, pak bychom mohli hrát s Varnsdorfem. Určitě bychom ho chtěli potrápit," vyhlíží silného protivníka Vlastimil Chod, opora vilémovského družstva. „Je fajn, když každou sezonu něco vyhrajete. Zvítězit v krajském přeboru nám nevyšlo, tak aspoň ten pohár," říká.

Vilémov má před sebou ještě jeden cíl: porazit v sobotu krajského lídra z Krupky. Pokud by se mu to povedlo, rozhodl by pravděpodobně o tom, že do divize postoupí Litoměřice. „Na to my nekoukáme, chceme hlavně vyhrát a skončit třetí. Krupce se říká „penaltová Krupka", tak uvidíme, co u nás předvede a co předvedou rozhodčí," naznačuje Chod, že o výsledku utkání můžou rozhodovat různé vlivy.

Finále 53. ročníku Severočeského poháru hrané v Duchcově

SK STAP TRATEC VILÉMOV - FK LITVÍNOV 3:2 (3:2)

Branky: 20. a 31. Soukup, 45. Vichterey - 38. Vrba, 40. Dragoun. Rozhodčí: Zvonař Borovec, Sedláček. ŽK: 3:3. Diváci: 250.

Vilémov: Loos (76. Vaňák) Krasnický, Vlk (46. Jirchář), Dobeš, Čuda Očipka (55. Bílek), Vavroušek, Jägr, Vichterey (62. Buryánek, 87. Mikula) Chod, Soukup.