Utkání, kterému by spíše slušela remíza, rozhodl Breite, který dostal ve vápně Slezanů hodně prostoru, čehož využil a vstřelil jediný gól zápasu. Opavští opět prokázali, jak moc se trápí v ofenzivě. Severočeši naopak pokračují v dobré výsledkové pohodě, která je už několik týdnů zdobí.

Sobotní zápas s Varnsdorfem rozhodla sedmasedmdesátá minuta, ve které opavští zadáci dali volnost hostujícímu záložníkovi a ten patičkou rozesmutněl necelé dvě tisícovky diváků. „Vítězné trefě předcházela možnost Jurči, když promáchl, myslel jsem si, že gól už nedáme," usmál se trenér Varnsdorfu Zdenko Frťala.

Celkově toho oba týmy 
v ofenzivně moc nepředvedly. Opava měla tutovku na konci prvního poločasu, kdy ale Metelka po skvělé přihrávce Pospěcha ideálně netrefil balon. Ve druhém poločase pak pálil z trestného kopu Kuzmanovič, ovšem brankář Porcal míč vyrazil na roh. Za zmínku stále ještě rána Metelky, který z pěti metrů pálil nad. „Dobrá obrana byla cesta, jak v Opavě uspět. To nám vyšlo, v defenzivě jsme pracovali bezchybně. Vítězství 
v Opavě si moc ceníme," pochvaloval si Frťala. „Byli jsme plonkoví v útočné fázi. Útočníci nesplňují to, co od nich chceme. Nejsme schopni udržet balon, nejsme nebezpeční ve hře jeden na jednoho," zlobil se trenér domácích Jan Baránek.

Nakopávané balony opavských s přehledem odvraceli hostující vytáhlí středoví obránci Zeiris s Kouřilem. „Neřekl bych, že jsme jen nakopávali balony. To až v posledních deseti minutách. Hráči věděli, že soupeř má vysoké stopery, byli na to připraveni. Jsou od toho, aby situaci vyhodnotili lépe, my je nemůžeme tahat jako loutky za šňůrky," uzavřel naštvaný kouč Opavy.

SFC OPAVA - FK VARNSDORF 0:1 (0:0)

Branka: 77. Breite. Rozhodčí: Julínek – Peřina, Antoníček. ŽK: Horka, Svatonský, Kuzmanovič – Schubert, Jurča. Diváci: 1 926.

FK Varnsdorf: Porcal – Novotný, Zieris, Kouřil, Tvaroha – Janoušek, Breite – Martan (83. Durděvič), Daníček (89. Landovský), Rudnytskyy – Schubert (57. Jurča). Trenér: Zdenko Frťala.