„Sehráli jsme deset zápasů a prohráli jen jeden proti Děčínu. Dařilo se nám hlavně v útoku, kde se dařilo novicům Demkemu a Kaňkovskému," zahájil hodnocení zimní pauzy manažer Vilémova Libor Sklenář.

Tým ze Šluknovska zažil docela zajímavý pohyb v hráčském kádru. „Kádr opustili Janda, Vichterey, Herejk a Očipka s možností střídavého startu. Oproti podzimu zde ještě chybí Betyár, Loos a Soukup," připomněl Sklenář odchody. Mezi nové tváře krom Demkeho a Kaňkovského patří Vaníček, Stach, Kurty nebo Michálek.

První kolo zahájí Vilémov pikantně, doma v derby přivítá Junior Děčín. „Bude to těžký zápas. V minulé sezoně to bylo stejné a Děčín nás porazil 4:1. Navíc na nás vyzrál i v zimní přípravě. Junior výrazně posílil, dá se tedy očekávat velmi zajímavé derby," přemýšlí vilémovský funkcionář o prvním jarním zápase.

Vilémov byl v zimní přípravě střelecky produktivní, v deseti zápasech nastřílel 61 branek! „Ofenzivní Duo Kaňkovský – Demke jsme angažovali právě z důvodu zvýšení naší střelecké potence a věřím, že bude lepší než ta podzimní, což jsme viděli již i v přípravě, kde se oba postarali o polovinu našich branek," přeje si Sklenář.

Po odchodu brankáře Loose bylo jasné, že vedení klubu musí k Vaňákovi sehnat dalšího gólmana. „Kdo bude jedničkou? To je u nás velmi žhavé téma. Vše se rozlouskne po prvních zápasech," prozradil Sklenář a dodává. „Těšíme se na každý zápas, ale třetí utkání doma se Štětím bude asi přeci jen vyhrocenější. Moc dobře si vzpomínáme, co nám na podzim provedli.