Toho si je vědom i trenér děčínských fotbalistů Pavel Horáček. „Závěr podzimu nám hodně pomohl, na jaře se nám bude dýchat daleko lépe," přiznal děčínský lodivod, který by měl vést Junior i v jarní části krajského přeboru.

Pane trenére, jak byste hodnotil podzimní část z pohledu výkonů a výsledků vašeho mužstva?
Do sezóny jsme vstoupili poměrně slušně. V prvním kole jsme po dobrém výkonu vyhráli v Litvínově. Jenže vzápětí jsme čtyři utkání při skóre 3:18 prohráli. To nás poslalo do kolen. Svou roli opět sehrála zranění, navíc se nedařilo klíčovým hráčům našeho mužstva. Tak, jak se nám nepodařilo prvních pět kol, tak se povedlo posledních pět kol. To jsme čtyřikrát vyhráli a posunuli se do klidného středu tabulky.

Na začátku října před domácím utkáním s Modlany vás 
v útoku posílil Ondra Barilla z Jílového. Do konce podzimu jste pak nastříleli osmnáct branek. Jaký byl právě přínos Barilly?
My jsme věděli, proč Ondru chceme. Má svou kvalitu a také zarputilost. S jeho příchodem se navíc zlepšil výkon i jiných hráčů. A i když jsme v posledních podzimních duelech nebyli kompletní, přesto jsme bodovali.

Jaký podzimní výkon se vám nelíbil a jaký zápas byl podle vašeho názoru naopak tím nejlepším?
Tak výsledkově jsme totálně vyhořeli v Blšanech, kde jsme prohráli vysoko 1:10. Tam byl problém v tom, že hráči to rychle zabalili a přestali bojovat. Pak se mi nelíbil zápas s Kadaní. Ten nás poslal psychicky dolů. Zvláštní bylo utkání proti Štětí. I když jsme nepodali špatný výkon, prohráli jsme. Ale nelíbil se mi vůbec výkon rozhodčích. Naopak velmi dobrý zápas byl proti chomutovské Lokomotivě, kdy jsme těsně vyhráli.

Kdy odstartuje vaše zimní příprava a jakou bude mít strukturu?
Měli bychom začít 15. ledna. Hned za týden bychom měli naskočit do velmi kvalitního zimního turnaje. Čekají nás ligové dorostenecké celky, divizní SK Stap Tratec Vilémov nebo Neštěmice, které hrají 
I. A třídu. Celkově bychom měli sehrát 10 utkání. Pevně věřím, že kluci naberou dostatek fyzické kondice. Můžeme trénovat i večer, když už bude tma.

Jak to bude vypadat s hráčským kádrem? Budou nějaké změny?
Co se týče Barilly, tak budeme jednat s Jílovým. My chceme, aby tu Ondra zůstal. On je tu také spokojený. Opět by se měl vrátit Veigend, v jednání je návrat Meduny z Benešova. Jen mrzí zranění mladého Vaníčka, který musí na operaci s kolenem.

Jaké cíle si tedy dáváte do jarních odvet?
Před sezónou jsem chtěl páté místo. Kdyby to vyšlo, byl bych moc spokojený. Hlavně se nechceme zase propadnout dolů. Musíme být pohromadě, být efektivní v koncovce. Jaro máme většinou lepší než podzim.