Po Šluknovu tentokráte odneslo řádění týmu z Děčínska Velké Březno. „S výkonem jsem spokojený. Výjimkou byly úvody obou poločasů," pravil trenér Jílového Ondřej Barilla.

Začátek duelu hosté nezachytili. „Bylo to rozpačité, chyběl pohyb a nasazení, hodně jsme kazili," zlobil se Barilla. Navíc šli domácí do vedení, když penaltu za ruku proměnil Borovec. Tato branka však hosty nakopla a ještě do poločasu vývoj utkání naklonili ve svůj prospěch. Nejprve se po zaváhání domácí obrany trefil Kolář, o chvilku později si poradil kapitán Just velmi dobře s trestným kopem. A po pěkné akci přidal třetí trefu Horyna.

„Po změně stran jsme na hřišti byli opět vlažní, domácí se dostali do tlaku," všiml si Barilla. Ten však Jílové přestálo, Březnu začaly docházet síly a zbytek zápasu byl v hostující režii. „Nejprve Horyna netrefil prázdnou branku. Pak se ale dočkal dobře hrající Feledi, naše vítězství zpečetil svým druhým zásahem Horyna," pochvaloval si jílovský trenér.

Tým z Děčínska tak využil zaváhání první Brné, tři kola před koncem na ní ztrácí čtyři body. „Jen si musíme uvědomit, že se hraje od první minuty. Příště se to nemusí vyplatit," dodal.

Velké Březno – FK Jílové 1:5 (1:3)
B: Borovec (PK) – Horyna 2, Just, Kolář, Feledi. R: Dvorský. ŽK: 1:2. Div.: 60.
Jílové: Vosecký – Geletič (35. M. Horyna), Kořínek, Reichelt, Malowanyj -Červenka, Feledi, Čermák, Farkaš – Just, Kolář.