Alexander Jakubov jich po první polovině soutěže nastřádal deset. Je nejlepším klubovým střelcem a druhým nejlepším kanonýrem druholigové soutěže. Logicky je o jeho služby enormní zájem. „Nabídky jsou z první české a také slovenské ligy," prozradil v rozhovoru pro Deník.

Dalo se čekat, že po vydařeném podzimu bude o vaše služby zájem. Jak to tedy aktuálně vypadá?
Pořád jsem hráčem Varnsdorfu. Nabídky jsou z první české, ale také slovenské ligy. Všechno ale řeší můj agent pan Müller. My máme momentálně dovolenou a pak začínáme plnit individuální plány. Vše tedy nechávám na schopnostech mého agenta.

Co je pro vás prioritou? Zůstat a pomoci Varnsdorfu v jarní části, nebo si vyzkoušet vyšší soutěž?
Všechno bude záviset na nabídkách. Kdybych už měl někam přestoupit, musí to mít hlavu i patu. Pro mě je hlavní prioritou zůstat zdravý a hrát. Ať už tady, nebo někde jinde. Ale jak už jsem řekl, stále jsem fotbalistou FK Varnsdorf.

Dal jste deset branek. Přitom vás zbrzdilo zranění a jeden zápas vás musel trenér dát na stopera. Jak jste se na podzim v dresu Varnsdorfu cítil?
Už od prvního dne ve Varnsdorfu jsem se cítil velmi dobře. Za těch deset branek jsem rád. Pokud zůstanu ve Varnsdorfu tak doufám, že mně to tam bude padat i na jaře. A že ty branky přinesou lepší postavení v tabulce.

Varnsdorf přezimuje na desátém místě. Tým na podzim potkala řada komplikací jako těžká zranění, vykartování více hráčů nebo viróza. Jak jste vy sám spokojený s aktuálním umístěním v tabulce?
S desátým místem rozhodně spokojený nejsem. Myslím si, že náš tým má na to, hrát o vyšší příčky.

U týmu tak trochu nečekaně skončil trenér Roman Veselý. Nepřekvapilo vás to?
Upřímně, překvapilo. Dál bych to ale nechtěl raději komentovat.

Šéf klubu Vlastimil Gabriel přivedl do týmu potřetí staronového kouče Frťalu. Už jste s ním mluvil?
Ano, už jsme měli minulý týden krátké pohovory. Ale více času na poznání bude pro všechny rozhodně v lednu.

Varnsdorf sází na mladé hráče, kteří jsou neokoukaní a chtěli by se prosadit do první ligy. Nemyslíš si, že by týmu pomohli dva nebo tři zkušenější hráči?
Já si myslím, že v týmu máme dost zkušené hráče. A kdyby nás nepotkalo tolik zranění a karet, byli bychom na tom v tabulce určitě lépe. Tým asi potřebuje posílit. Ale tahle otázka není pro mě. Skladbu kádru určuje trenér a vedení klubu.

Jak na vás zapůsobila úroveň druholigové soutěže?
Já už ve druhé lize hrál. Takže vím, že to je velmi vyrovnaná soutěž, ve které se pohybuje řada kvalitních hráčů.

Po sezóně jste ještě měli dvě tradiční mimofotbalové aktivity. Jednalo se o návštěvu ve školce a hokejové utkání. Jak na vás obě akce zapůsobily?
Podobnou akci, jakou byla návštěva školky, jsem absolvoval poprvé. A myslím si, že se podařila. Děti měly velkou radost a o to šlo. A hokej? Myslím si, že to splnilo svůj účel. Dali jsme si do těla a pobavili se. Ale rozhodně se na led tak brzo vracet nebudu (smích).

Co vy a Vánoce? Jak je vůbec prožíváte?
Vánoce budu trávit doma, kde budou rodiče a můj bratr. Já mám to štěstí, že můžu jíst všechno (smích). Každopádně se to potom vytrénuje.