Heřmanov zvládl šlágr o druhé místo a vyhrál v Soběchlebech na penalty. Union Děčín doma udolal Malšovice Benešov nedal šanci Hornímu Podluží a Dobkovice si s Chlumce přivezly jeden bod.

K vítězství chyběly vteřiny

Heřmanov zvládl přímou bitvu o druhé místo, když v Soběchlebech vybojoval dva body. Zkušený celek hostí ale neměl daleko k vítězství v normální hrací době.

„První vážná situace nastala v 25. minutě, kdy ve vápně fauloval Wenzel. Herák ale penaltu Mokriše zneškodnil," pravil vedoucí Heřmanova František David.

V poločase ale byli spokojenější hosté. „Aktivní Šturm se vydal na výlet, pěkně si narazil s Betyárem a překonal Píchu," liboval si David.

Ve druhé půli se domácí více tlačili do útoku, Heřmanov mohl spoléhat na nebezpečné brejky. Soběchleby vyrovnaly v 65. minutě. Po trestném kopu Mráze se na zadní tyči zjevil Mokriš a napravil své penaltové zaváhání. „Pak nás ale dostal do vedení Betyár, který se pěkně uvolnil a nadvakrát dotlačil míč do sítě. Rozhodnout mohl po přihrávce Betyára střídající Stehlík, ale Pícha ho vychytal," konstatoval David.

Když už to vypadalo, že si Heřmanov odveze tři body, domácí v poslední nastavené minutě vyrovnali. „Pokorný zahrával rohový kop 
a ten k překvapení všech skončil v síti. Na penalty jsme pak byli šťastnější a vezeme si domů dva body," dodal David.

Soběchleby – Heřmanov 2:2 (0:1) – na PK 7:8.
B: Mokriš, Pokorný – Šturm, Betyár. R: Dušík. ŽK: 4:5. Diváci: 30.
Heřmanov: Herák – Čapek, Šturm (57. Stehlík), Majerik, Havlíček – Líbal, Mataj, Wenzel, Rojko – Betyár, Vlasák.

Remíza? Pro Dobkovice málo

Drbat hlavu si mohou dobkovičtí fotbalisté po partii v Chlumci. Domácí totiž nepředvedli nic světoborného, přesto získali dva body.

„První půle byla vyrovnaná. Kralovaly v ní obrany, gól nepadl. Žádný z týmu nechyboval, šancí moc nebylo," podotkl k prvním 45 minutám dobkovický kouč Zdeněk Štol.

Po změně stran začal Chlumec aktivněji, ale vyloženou šanci neměl. „Pak jsme dali branku z přímého kopu. Ale hlavní sudí ji na popud pomezního neuznal. Vzápětí přišla přísná penalta, kterou Chrudimský proměnil," mrzelo Štola.

Hosty to ale nepoložilo 
a za sedm minut díky Lohnickému vyrovnali. „Závěr utkání patřil nám, kluci si vytvořili tři vyložené šance. Ale branka z toho nebyla," mrzelo trenéra Dobkovic.

Penalty? Ty nováčkovi soutěže nejdou, v Chlumci je prohráli 3:4. „Za jiných okolností bych bod z venku bral. Ale v naší situaci je to prostě málo. Navíc jsem cítil, že jsme měli vyhrát," dodal Štol.

Dobkovice totiž i přes čtyři body z posledních dvou duelů zůstávají poslední.

Chlumec – Dobkovice 1:1 (0:0) – na PK 4:3.
B: Chrudimský (PK) – Lohnický. R: Šifalda. ŽK: 2:4. Diváci: 70.
Dobkovice: Vlk – Popčák, Řeháček, Doksanský, Kořínek (75. Fous), Dyrynk, M. Štol, Lohnický, Vacek, R. Štol (46. Karlík), Příhonský.

Union doma udolal Malšovice

Opět hráli doma a opět zvítězili. Děčínský Union po Soběchlebech vyzrál na domácím trávníku i na zachraňující se Malšovice.

Tentokráte to nebyla taková kanonáda, o jedinou trefu se totiž postaral děčínský Bezouška. „Bohužel jsem nehráli tak pohledný fotbal jako minulé kolo," všiml si vedoucí Unionu Libor Eichelmann. „Podle mě to bylo remízové utkání. Ale my se prostě strašně trápíme v útoku," kroutil hlavou malšovický funkcionář Radovan Urban.

Vítězný gól padl ve 40. minutě. Akci rozjel Humlíček, Očipka místo střely ještě vše vyšperkoval nahrávkou na Bezoušku, který placírkou překonal Kolingera.

Domácí tak poskočili na čtvrté místo. „Ale o to víc si vítězství, které musel celý tým poctivě vybojovat, vážíme. Nula vzadu je vizitkou poctivé obranné práce celého týmu," pochvaloval si Eichelmann. „To, co nedáme, je děs a hrůza. Díky naší koncovce jsme v tabulce v dolních patrech," utrousil na závěr Urban.

TJ Union Děčín – FK Malšovice 1:0 (1:0)
B: Bezouška. R: Klimpl. ŽK: 2:3. Diváci: 50.
U. Děčín: Jeřábek – Eichelmann (81. Fojt), Brázdil, Humlíček., Bedrníček – Bezouška (90. Vyskočil), Kalaš, Galaš (66. Mrváň), Sejkora – Očipka, Sobotka (86. Nedvěd).
Malšovice: Kolinger – Zápotocký, Janda, Hvozdovič, Nedělka, Dědič, Klínský, D. Kutzler, Veselý, J. Kutzler (72. Jirásek), Hora.

Benešov proměňoval šance

Herně to bylo stejné jako v Tisé. Ale tentokráte dával Benešov i góly. Doma totiž zaslouženě porazil trápící se Horní Podluží 3:0.

„Výsledek naprosto odpovídá předvedené hře. Měli jsme navrch a opět spálili několik dalších šancí," viděl utkání trenér Benešova Jan Polanský. „Zmizela i bojovnost, která nás zdobila proti Chlumci, chyběla. Na velkém hřišti jsme nic nepřevedli," hlesl Daniel Hermann.

První dvě trefy obstaral útočník Pop, který je po svém návratu jedním z klíčových hráčů. Skóre pak pěknou střelou uzavřel Mottl. „Všechny branky padaly po pěkných akcích. Dobře pracovala i obrana," pochvaloval si Polanský.

Naopak herní, ale hlavně výsledková krize Čechie nekončí. „Máme těžký los. Ale musíme se semknout a pokusit se zachránit I.B třídu," dodal na závěr odhodlaně Hermann.

MSK Benešov n. Pl. – Horní Podluží 3:0 (1:0)
B: Pop 2, Mottl. R: Novotný ml. ŽK: 2:1. Diváci: 80.
Benešov: Minařík – Staněk, Krédl, Mottl, Horvát, Jäger, Ondrejkovič, Pařízek, Dan. Marek, Kolář, Pop (86. Polanský).
H. Podluží: Hoffmann – M. Bužík (81. Vavrinec), Peleška, Petružálek (75. Ledvinka), Sobota, Boštík, Dančo (75. Krajčovič), Chaloupecký, Bandas, Čech, Kalista (60. Kovač).