„No, zatočil mi to přímo na zadní šibenici. Jestli to takhle chtěl, tak klobouk dolů. Ale podle mě to byla náhoda. To dá jednou, z tisíce kopů. Ale brankářům by se to nemělo stávat. Je to těžké. Ale gól z rohu dostali i jiní brankáři,“ ohlížel se za jedinou trefou v utkání proti Třinci.

Ten Varnsdorfu herně vůbec nevyšel. „Přípravu jsme měli hezkou. Ale ta je pryč. Pro náš tým to byl křest ohněm. Naši mladí mají hodně talentu. Ale tady viděli realitu druhé ligy, která je hodně tvrdá,“ všiml si Porcal.

Právě domácí kapitán mohl v nastavení hlavičkou vyrovnat. „Asi to šlo do branky, ovšem jeden z našich to nadzvedl nad břevno. Těžko říct, jestli by to tam spadlo. Ale na kdyby se nehraje,“ posteskl si.

Ani v této sezóně nebude tým z Kotliny své soupeře přehrávat silou. „Pokud nás budou přehrávat fyzicky, my na ně musíme chytrostí. Jsme malí a rychlí. Nemůžeme to nakopávat, to není cesta. Musíme hrát po zemi, ve druhém poločase se nám to dařilo. Bohužel z toho nebyla žádná vyložená šance,“ krčil rameny.

V létě nově vytvořený tým tak bude potřebovat čas. „Chce to trpělivost. Od toho jsme tady my starší, abychom mladší usměrnili,“ má jasno Porcal, který jedním dechem vzápětí dodal. „Třinec se už v minulé sezóně zvedl. Podle mě bude do páté místo. My se teprve skládáme. Teď hrajeme na Žižkově a tam musíme bodovat.“