Už po čtyřech minutách hry mohlo být pro Opavu zle. Severočeši zahrávali rohový kop, míč se snesl na hlavu Zierise, který balon dobře trefil, avšak Květon jeho ránu zneškodni. Šlo na dlouhé minuty o poslední vážnější akci Varnsdorfu. Domácí výběr měl míč častěji na svých kopačkách, ale jeho akce vesměs končily před šestnáctkou hostujícího výběru. V 16. minutě kopali Opavští rohový kop. Sedláček ho zatočil tak šikovně, že Kováře zachraňovalo břevno. Následná dorážka branku netrefila. Po půlhodině hry přišla další standardka Opavy, zahrával ji Sedláček a Metelka z metru přestřelil hlavou branku. Chvíli na to došlo ke střetu Schuberta s Hrabinou. Mladý zadák Slezského FC z tohoto souboje vzešel se s krvaveným obličejem. Zranění bylo tak vážné, že dál pokračovat nemohl. Celkově ale na hřišti žádná velká fotbalová hitparáda k vidění nebyla.

Druhý poločas začal velkou aktivitou Opavy. Nejdříve míč potáhl Šrom, přihrál Radzinevičiusovi, bohužel jeho zablokovanou střelu brankář Kovář chytil. Neuběhly ani dvě minuty a z pravé strany se řítil na hostující branku Mrázek, vsadil na střelu, jenomže netrefil bránu. V 51. minutě vystrašil Květona Breite, jenž na domácí branku vyslal nepovedený centr, balon před domácím gólmanem skočil a skončil, ten ho nechytil a hosté kopali roh. V 60. minutě měli výhodu Opaváci, a to tři v řadě. Z té poslední, kterou kopal Partyš se balon dostal ke Kostelnému a stadion explodoval nadšením. To ale nebylo vše. Za další dvě minuty bylo ještě veseleji. Wirthova dělovka po sklepnutí Sedláčkem orazítkovala břevno, jenomže Metelkova hlavička už měla gólové parametry. Slezané byli při chuti. Z další akce vytěžila třetí branku. Mrázek vlítl do šestnáctky, chtěl udělat kličku Pimparovi, trefil jeho ruku a kopala se penalta. Tu Sedláček proměnil – 3:0.

Varnsdorfský kouč Zdenko Frťala zareagoval trojím střídáním, brzy pak přišla i šance Severočechů, z tohoto mráčku nezapršelo. Střídajícího Daníčka totiž vychytal skvělý Květon. Opava nakonec zvládla zápas s nulou a snad započala cestu za vzestupem.

„Opavě musím poblahopřát k zaslouženému vítězství. Do třetího gólu jsme byli pasivní, domácí nás donutili agresivitou a buldočí vůli k chybám. My jsme si nebyli schopni vytvořit jedinou šanci," okomentoval utkání trenér Varnsdorfu Zdenko Frťala. „Měli jsme regulérně porazit Karvinou, bohužel nám to bylo odepřeno, ale semklo nás to. Za vítězství jsem strašně rád, jen mě mrzí, že se nám nepodařilo dát branku ze hry a jen ze standardních situací. Pozitivum vidím v tom, že hráči, kteří dnes seděli v kabině, táhnou za jeden provaz a mají charakter," podotkl trenér Slezského FC Opava David Vavruška.

SFC OPAVA - FK VARNSDORF 3:0 (0:0)

Branky: 60. Kostelný, 62. Metelka, 65. Sedláček (penalta). Rozhodčí: Bílek – Pospíšil, Plesar. ŽK: Metelka, Mrázek – Breite Schubert, Jakobovský. Diváci: 1645.

Opava: Květon – Hrabina (34. Pomp), Metelka, Kostelný, Schaffartzik – Wirth – Partyš (88. Cudrák), Sedláček, Šrom – Radzinevičius (78. Lokša) – Mrázek. Trenér David Vavruška

Varnsdorf: Kovář – Tvaroha, Zieris, Pimpara, Jakobovský – Cana, Kotiš (71. Vaníček) – Breite (66. Rudnytskyy), Schubert, Martan – Volf (66. Hikspoors). Trenér Zdenko Frťala.