Úvod utkání byl vyrovnaný, zlomové okamžiky ale přišly právě v prvním poločase. „Do první branky, kterou dal Víťa Žák, to bylo vyrovnané. Pak jsme převzali iniciativu, hosté navíc přišli o vyloučeného Gahera," říkal stoper Modré Kamil Podolský, který přidal z pokutového kopu druhý gól. „Prvních dvacet minut hráli kluci velice dobře. Bohužel po úvodním gólu šla naše hra dolů. Zlomovým okamžikem bylo i zbytečné vyloučení našeho kapitána," měl jasno vedoucí Junioru Miroslav Tyl.

Po změně stran na hřišti existoval pouze jeden tým. Modrá zatlačila svého soupeře a nic mu nedovolila. „Měli jsme ještě spoustu šancí, naše vítězství mohlo být i vyšší. Prosadil se například Fejfar, Demčenko a Víťa Žák, který měl na noze hattrick," vzpomíná Podolský.

„Ve druhém dějství opravdu nebylo co řešit. Nám se nedařilo, byli jsme pod tlakem 
a Modrá hrála výborně. To jsme byli bez šance. Bylo vidět, že nám chyběl Vavrek, Folprecht, Stach a Vaníček," smutně pokračoval Tyl.

Modrá vyhrála třetí zápas 
v řadě, po Vilémovu a Rumburku vyzrála i na Děčín. „Před Vilémovem jsme změnili rozestavení a zatím nedostali gól. Kdybychom to ještě potvrdili v Blšanech, byl by to nakonec pěkný podzim," přemýšlí obránce Jiskry.

Modrá tak navázala na dvě vítězství proti Junioru z minulé sezóny. „Na straně domácích byla zkušenost, ta také rozhodla," dodal Tyl. „Možná to je tím, že má Děčín hodně mladý tým a jeho hráči jsou hodně bojácní," uzavřel vše Podolský.

Jiskra Modrá – FK Junior Děčín 6:0 (2:0)

Branky: Žák 2, Podolský (PK), Fejfar, Demčenko, M. Čapek. R: Živnůstka. ŽK: 1:3. ČK: Gaher (Děčín). Diváci: 80.

Modrá: Kratochvíl – Fejfar, Podolský, Žák, Forman (80. Sýkora) – Fišer, Žák, A. Čapek, D. Veselý – Demčenko, M. Čapek.

Junior: Smutný – Klínský, Horáček, Bárta, J. Veselý (73. Kolář) – Šmalcl, Gaher, Fiala, Kroupa (35. Michalec) – Příhonský, Murdych.