Je už prakticky tradicí, že slavní sportovci spojí síly s charitou a vzejde z toho dobrá věc. Takový projekt vznikl spojením Fotbalové akademie Petra Voříška Děčín, FK Teplice a Nadačního fondu Děti a Rodina.

Na děčínské hřiště na Máchovce dorazil děčínský rodák a zakladatel FAPV Petr Voříšek a stále aktivní ligový fotbalista Štěpán Vachoušek z FK Teplice. „Za tuhle akci naše akademie vděčí Romanu Stružinskému," poodhalil vše Voříšek. „Oslovila mne Sofie Wernerová z nadačního fondu. Společně jsme se o tom pobavili a rychle to vymysleli. Myslím si, že se akce povedla a bylo to opravdu pohodové a pěkné odpoledne," pravil Roman Stružinský, předseda FAPV Děčín.

Hlavním tématem středečního odpoledne byly dva dresy FK Teplice, které do aukce dali právě Voříšek s Vachouškem. Ten Vachouškův podepsali hráči FK Teplice, na ten Voříškův zanechal svůj podpis dokonce Pavel Nedvěd. „Kolik se vybere? To je těžké odhadnout. My jsme rádi za každý příspěvek. Doufáme, že se lidé chytnou a bude z toho pěkná částka," pravila zakladatelka a ředitelka nadačního fondu Sofie Wernerová.

„Poděkování patří také Centru Pivovar v Děčíně, které nás sponzorovalo. Lidé si tu mohli za symbolické ceny koupit pivo Kapitán a párky, vstupné bylo dobrovolné. Vše, co se z této akce vytěžilo, šlo na naší nadaci, které celkem financuje 55 dětí. A dalších třicet stojí už v pořadníku," dodala Wernerová.

„V zahraničí jsou takové akce úplně normální. U nás by se toho mělo dělat daleko více. A věřím, že se naše akademie zúčastní i dalších podobných akcí," razantně tvrdil Voříšek. „Je pravda, že v Čechách se na charitativní akce prostě zapomíná. Pro děti je tohle důležité, peněz není nikdy dost," pravil Štěpán Vachoušek.

A na kolik si oba fotbalisté cenní své dresy, které poskytli do dražby? „Těžko říci, ale každá kačka bude dobrá, ne?" s úsměvem podotkl prezident FAPV Děčín. „Čím více, tím lépe. Myslím si, že lidé by měli přispívat. I třeba malou částku, všechno se hodí. Je to přece pro děti," zdůraznil záložník FK Teplice.

Na Máchovce si to pak v přátelském utkání rozdaly týmy FAPV Děčín a Junior Teplice, kategorie U 11. Během odpoledne nechybělo vystoupení DCH Cheerleaders.

Jak přihazovat?

Dresy se budou dražit až do 23. května do půlnoci na aukro.cz. Vyvolávací cena jednoho dresu je 1.000 Kč. Aukci můžete vyhledat na:

www.nadacedetiarodina.cz

www.fapv.cz

www.fkteplice.cz

www.ocpivovar.cz