Vilémov si nespravil chuť ani v Poháru České pošty. Ve II. kole prohrál 1:3 s Jabloncem nad Jizerou (krajský přebor). Ani utkání s pražským nováčkem nepřineslo zlepšení. Půl hodiny se na vilémovském rezervním hřišti prakticky nic nedělo. V 31. minutě však domácí Stehlík špatně odkopl balón a Bozděch neměl problém míč dopravit do sítě Vaňáka – 0:1. O šest minut později vypálil dělovku Frič a střela prosvištěla nad domácí brankou. Minutu před koncem přišla pro domácí další pohroma. Hosté podnikli útok, po levé straně přišel centr do vápna a domácí bek Čuda si nešťastně dal vlastence – 0:2.

„První půle byla herně vcelku vyrovnaná, ale hosté dokázali z minima vytěžit maximum. My jsme své příležitosti nedokázali proměnit a tak se šlo do šaten za dvoubrankového vedení hostů," zklamaně pravil manažer Vilémova Libor Sklenář.

Úvod druhého poločasu patřil hostům. Nejprve Regner cíl netrefil, ale v 59. minutě přidal další hřebíček do vilémovské rakve Malík. Hostující střelec využil hrubky Očipky – 0:3. Od této situace se Úvaly uchýlily k obraně a domácí se dostávali více na dostřel. Jenže Zelingera vychytal soupeřův brankář, Kurelova nebezpečná hlavička se mezi tyče nevešla. A když devět minut před koncem selhal v čisté šanci i Vavroušek, byla z toho další vilémovská ztráta.

„Hosté se ve druhém poločasu více soustředili na obranu a nám se začlo více dařit až po třetí obdržené brance, kdy hru trochu oživil L. Nagy. Bohužel už to bylo pozdě a navíc hosté nepřipustili ani snížení skóre. Je to pro nás bohužel další ztráta na domácím kolbišti a osm minusových bodů je více než varujících. Soutěž však teprve začala a tak je určitě čas vše zlikvidovat a začít bodovat. Věřme, že se podaří kádr doplnit alespoň o dva kvalitní hráče a že se vylidní marodka i ve Varnsdorfu, abychom mohli dostávat alespoň dvě posily," dodal závěrem Libor Sklenář.

V pátém utkání bude hrát Vilémov v Českém Brodě. A bude to opravdu důležitý souboj. Oba celky zatím nasbíraly pouze jeden bod a jsou na chvostu tabulky.

STAP TRATEC VILÉMOV - SK ÚVALY 0:3 (0:2)

Branky: 31. Bozděch, 44. vlastní Čuda, 59. Malík. R: Mrkáček – Krupa, Klupák. ŽK: 2:2. Diváci: 260. Poločas: 0:2.

Vilémov: Vaňák – Hyka, Stehlík, Jirchář, Čuda – Kopřiva, Očipka (65. L. Nagy), Vavroušek, Buryánek – Kurel, Zelinger.