„Budujeme nový tým, navíc se hrálo na horké půdě ve Šluknově. Dva body jsou pro nás určitě dobré," shrnul své pocity děčínský lodivod.

Hosty dostal do vedení Bílek, který z otočky trefil šibenici. „Na koně nás dostal gól do šatny, když si naběhl na centr Kirchnera střelec Horák a hlavou zakončil přesně k tyči," připomněl šluknovský stratég Ladislav Čurgali.

Do druhé půle vlétli lépe domácí borci a během tří minut dali dvě branky. Nejprve centr Šembery srazil za Smutného stoper Folprecht, po hodině hry se zblízka nemýlil kanonýr Horák. Jenže hosté to nezabalili. Po rohovém kopu a odraženém míči snížil Murdych, v nastaveném čase se ze třiceti metrů neskutečně trefil Timofij. „To byl snad gól roku," žasl Horáček.

V následných pokutových kopech šluknovští střelci třikrát selhali a bod navíc se tak stěhoval do Děčína. „Jsme smutní, ale jeden zápas nedělá sezónu. Kluci to odmakali," měl jasno Čurgali.

„Byl to takový kolísavý výkon. Chvilku se mi to líbilo, chvilku zase ne," dodal závěrem Horáček.

Plaston Šluknov – Junior Děčín 3:3 (1:1) – na PK 1:3

B: Horák 2, vlastní Folprecht – Bílek, Murdych, Timofij. R: Materna. ŽK: Bílek. Diváci: 150.

Šluknov: Jenka – Hajduk, Lukáč (46. O. Schneider), Holešovský, Koukol – Kirchner (64. Blaho), Zounar, Chlan, Horák (87. Šeliga) – Šembera (79. Jírův), Diviš (70. Altman).

Děčín: Smutný – Doubek, Horáček, Folprecht, Timofij – Kolář, Beneš, Gaher, Lhoták (54. Vait) – Murdych, Bílek.

Zdroj: Youtube