„Je to obrovská ztráta. Chybělo asi překvapení. Byli jsme v tlaku, ale vše bylo takové stereotypní. Hodně centrů, ale prakticky žádná vyložená šance,“ kroutil hlavou domácí kapitán Kristián Zbrožek.

„Celých devadesát minut to byla hra na jednu branku. Chyběly ale velké šance, několikrát jsme finální fázi špatně vyřešili. Tlak tam byl, ale kýženou branku to nepřineslo,“ litoval asistent domácího trenéra Libor Macháček.

Domácí byli od začátku aktivnější, Vítkovice přijely s cílem urvat výsledek 0:0. „ Nechci se nikoho dotknout. Ale to, co tady předvedly Vítkovice byl prostě výsměch,“ nebral si Zbrožek servítky.

„Venku jsme dostávali hodně branek. Proto jsme se chtěli soustředit hlavně na defenzivu. Tomu byla přizpůsobena i taktika. Za obětavost jsme si bod zasloužili. Musím ale přiznat, že naše mezihra a útočná fáze byla pro změnu hodně špatná,“ řekl vítkovický kouč Roman West.

Do vápna vítkovického brankáře Květoně létal jeden balón za druhým. Šikovný Wesley Da Silva dělal soupeřovo obraně velké problémy. A právě on měl v 65. minutě největší šanci zápasu. Ve vápně se obtočil kolem kapitána Mikuly, z ideální pozice ale branku netrefil.

Čtyři minuty před koncem musel být zápas na chvilku přerušen. Hasiči museli zasahovat v dřevěné boudě, která je kousek o stadionu. „Nám to přerušení samozřejmě nepomohlo. Byli jsme v tlaku, Vítkovice už nemohly. Poté už to byla velká křeč,“ konstatoval domácí kapitán.

Nic naplat, Varnsdorf je po pěti kolech se dvěma body poslední. Po reprezentační pauze hraje na půdě pražské Olympie. „V koncovce nám prostě chybí štěstíčko. Ta bilance po pěti kolech není ideální. Hlavně doma musíme vytvořit nedobytnou tvrz. Teď je pauza. Ale já bych raději hrál,“ dodal na závěr Kristián Zbrožek.

FK Varnsdorf – MFK Vítkovice 0:0

R: Rejžek. ŽK: Bláha, W. Da Silva – Mrázek, Ožvolda, Cverna, Matěj. Diváci: 842.

Varnsdorf: Samoel – Bílek, Zbrožek, Chlumecký, Beránek – Bláha, Kocourek – Durděvič (73. Barac), W. Da Silva, Breda (53. Šulc) – Fenin (63. Kozma)