Nezměněný realizační tým v čele s trenérem Frťalou využil trávu na vedlejším „tréninkovém" hřišti. „Rozloučili jsme se sedmi hráči. Odešli Neuberg, Fotr, Novotný, Lischka, Richter, Končal a Knejzlík. Na zkoušku tu máme čtyři vlastní dorostence a dalších sedm hráčů z liberecké a jablonecké juniorky. Takže tu tradičně vsadíme na mladé, nějakého zkušeného hráče jsme nepřivedli," prozradil Zdenko Frťala.

Na hřišti chyběli lehce zranění Bílek (problémy se zády) a Filip (rekonvalescence po operaci kolene).

Menším překvapením je právě odchod hlavně na podzim dobře hrajícího stopera Neuberga. „U Honzy to bylo těžké rozhodování. Na podzim byl oporou, na jaře ho provázela zranění. Na to nebyl zvyklý. Mluvili jsme o tom a rozhodli jsme se, že se rozloučíme. Bylo to bolestné, ale to k tomu patří," přiznal varnsdorfský trenér.

Severočeši se hned o tomto víkendu představí na dobře obsazeném turnaji v Benátkách nad Jizerou. „Dostávali jsme hodně branek, na tom chceme zapracovat. A začneme hned v Benátkách. Noví hráči, kteří jsou zde na zkoušku, jsou do všech postů. První zápasy nám je prověří. Samozřejmě je známe. Ale potřebujeme je vidět na hřišti v praxi," zdůraznil.

Tým z Kotliny skončil v minulé sezóně na dvanáctém místě. „Nebyli jsme spokojení, bohužel nás tam potkala neblahá série špatných výsledků. Na druhou stranu byl střed tabulky hodně našlapaný. Musíme v přípravě dobře pracovat a být v té další sezóně více konkurenceschopní," má jasno.

Příprava se nijak nevymyká těm předešlým, Varnsdorf čeká i tradiční soustředění v Heřmanicích. „K moři nejedeme. Vsadíme na klasickou přípravu, která nám plně vyhovuje. Tady není problém," usmíval se Frťala, který si dovolenou zpestřil utkáním proti slavné Amfoře.

„Neznám trenéra, který by o dovolené nemyslel na fotbal. Já nejsem výjimkou. A Amfora? Zážitek trochu pokazil fakt, že jsem tam musel nahánět mladého kluka z Ukrajiny, který to pojal jako vlastní prezentaci. Nejsem Jágr, ale ten už taky tolik nebrání. Odnesl to můj zadní stehenní sval. Jinak to pro mě byla čest, vážil jsem si také faktu, zahrát si s osobnostmi Varnsdorfu," dodal.

O pohár starosty města Benátky nad Jizerou 24. června, 10.00 Mladá Boleslav – FK Varnsdorf, 14.30 zápas o 3. místo, 16.30 finále
1. července, 14.00 FK Varnsdorf – FC Bautzen (Heřmanice)
5. července, 11.30 FC Hradec Králové – FK Varnsdorf (Chlumec nad Cidlinou)
8. července, 11.00 FK Varnsdorf – OFC Neugersdorf (Heřmanice)
12. července, 14.00 FK Varnsdorf – FC Slovan Liberec (Heřmanice)
15. července, 11.00 FK Teplice – FK Varnsdorf (Modrá)
22. července, 1. kolo MOL Cupu
29. července, 1. kolo Fortuna národní ligy