Kotlina jásá! Varnsdorf podruhé během jednoho týdne porazil Vlašim. V rámci Fotbalové národní ligy mu k tomu stačila jedna branka. A stejně jako v pohárovém utkání rozhodlo duo Jirka Schubert Matěj Kotiš. „Nás sice těší postup v poháru, ale tahle výhra je pro nás cennější. Jsem rád, že jsme navázali na vítězství nad Vltavínem," vysvětloval domácí trenér Zdenko Frťala.

Hosté chtěli domácím oplatit středeční vyřazení z tuzemského poháru. To se jim ale nepodařilo, zápas rozhodl klíčový moment v 66. minutě. Vlašimský brankář Švenger ve vápně fauloval Schuberta a sudí nařídil pokutový kop. Ten bezpečně proměnil Kotiš a napravil si tak reputaci po utkání v Ústí nad Labem, kde v té samé situaci zklamal. „Mates se díky této penaltě vykoupil. Herně se mu dnes nedařilo, ale ukázal, že má velké sebevědomí a celou situaci ustál," uznale pravil varnsdorfský kouč. To hostujícího trenéra Michala Horňáka vítězná trefa mrzela. „Švenger to vyhodnotil trochu nešťastně. Je škoda, že zápas v náš neprospěch rozhodla právě penalta," říkal smutně.

Varnsdorf měl v první půli více ze hry a připravil si i dobré šance. Po Breiteho tvrdé střele dorážel z dobré pozice Volf, ale napálil pouze břevno. Jakobovského technická střela šla těsně vedle a Volf si v pádu na Švengera nepřišel.

Po změně stran začala aktivněji Vlašim, ovšem pak Kotiš tvrdou střelou ze značky pokutového kopu rozhodl. Navázal tak na vítěznou trefu v pohárovém rozstřelu proti stejnému soupeři. Hosté se do konce utkání na nic nezmohli a tak tři body zůstaly na severu Čech. „V prvním poločase jsme měli s obranou soupeře problémy. Pomohla tomu i naše nepřesnost. Po změně stran byly šance na obou stranách, bylo to vyrovnané utkání," dodal Frťala. „Je to škoda. Po změně stran jsme byli lepší a byly tam i šance, ale pokutový kop nás srazil," uzavřel vše Michal Horňák.

FK VARNSDORF - FK VLAŠIM 1:0 (0:0)

Branka: 66. Kotiš z PK. Rozhodčí: Pechanec - Štěrba, Vaňkát. ŽK: Kotiš, Končal, Schubert - Putz, Jeřábek, Kocourek. Diváci: 680.

Varnsdorf: Porcal - Končal, Zbrožek, Jakobovský, Tvaroha - Breite, Kotiš - Rudnytskyy (78. Šraga), Schubert, Mikinič (54. Cana) - Volf (54. Daníček). Trenér: Zdenko Frťala.