To byla demolice. Fotbalisté Modré jasně ukázali, že jdou tvrdě za svým rychlým návratem do krajského přeboru.
Svou sílu demonstrovali na půdě České Kamenice, kde vyhráli jasně 9:0!

„Bohužel, stalo se. Modrá je prostě kvalitou kádru někde jinde. Nám navíc chyběli čtyři hráči. Nějak se to všechno sešlo. Ani není moc co hodnotit," smutně pravil domácí trenér Pavel Mokráček.

„Měli jsme ze soupeře trochu respekt. Ale nakonec nám ten zápas vyšel nad očekávání dobře," pochvaloval si moderský kouč Josef Rákosník.

Lví podíl na výhře měl útočník Lukáš Štorc. Ten se trefil čtyřikrát a dobře tak nahrazuje Vojtěcha Kříže, který kvůli zranění možná skončil s fotbalem. „Mají na určitých postech jiné individuality. Třeba Štorce," uznal Mokráček. „Hodili jsme to za hlavu, kluci šli po zápase na pivko. Víme, že jsme mohli jen překvapit. Výsledek nás mrzí, ale budou pro nás daleko důležitější zápasy," dodal trenér týmu, který se ani v pátém jarním utkání nedočkal prvního bodu.

Modrá naopak využila zaváhání Jílového a je o bod první. „I když tam byly nějaké nedostatky, musím kluky za jejich přístup pochválit. Musíme ale zůstat nadále pokorní, vysoké vítězství nesmíme přeceňovat," dodal Rákosník.

Česká Kamenice – Jiskra Modrá 0:9 (0:3)

B: L. Štorc 4, Fichtner 2, Štěrba, M. Fejfar, Podolský. R: Novotný. ŽK: 1:3, 100 diváků.

Kamenice: R. Marek – Jírava, Švanda, T. Marek, Mysliveček – P. Kozelek (80. Braun), Mach, Mitruška (56. Mandys), F. Černý – Hodač (71. Landovský), Matulka (25. Vondrka).

Modrá: Matějka – Bičák (59. Šotola), Podolský, Tesařík, M. Fejfar – Mayerhofer, T. Fejfar, Makarov, Fichtner – L. Štorc, Sýkora (64. Štěrba).