Mladý tým z Kotliny tak má po třech kolech jediný bod a krčí se na patnáctém místě tabulky. „Ale podle mě se zlepšujeme. Rozhodl rychlý vyrovnávací gól soupeře. Blbě jsme vystoupili a byli daleko od sebe. Tohle se nesmí stávat,“ kroutil hlavou domácí záložník Ondřej Kocourek.

Ten narážel na úsek okolo dvacáté minuty. Varnsdorf šel totiž do vedení po krásném centru Bílka a pohotové reakci Dordiče. Jenže ani ne za půl minuty domácí zmrazil rychlou odpovědí Wermke.

„Ten vyrovnávající gól byl asi rozhodující,“ přiznal domácí trenér Zdenko Frťala. „Domácí začali lépe, dobře kombinovali a šli zaslouženě do vedení. Naše rychlá odpověď byla důležitá,“ řekl jeho protějšek David Horejš.

Pět minut před poločasem navíc domácí reklamovali postavení mimo hru, z levé strany mezitím nacentroval Pešek a Mashike Sukisa zblízka překonal Porcala.

Po změně stran navíc Kotlinu zmrazil Pešek, jehož tečovaná střela zapadla potřetí do domácí sítě. Varnsdorf pak měl převahu, do vápna Dynama létal jeden centr za druhým. Snížení ale přišlo pozdě, šest minut před koncem po rohovém kopu dostal míč za Křížka Kozma.

Závěr si České Budějovice pohlídaly, rozkouskovaly hru a odvezly si tři body. „Klukům nemám co vytknout. Dostáváme laciné branky. Porážky můžou být někdy poučné. Teď jedeme dvakrát ven, což by pro nás mohlo být ideálnější,“ dodal Frťala.

FK Varnsdorf – Dynamo České Budějovice 2:3 (1:2)

B: 19. Dordič, 84. Kozma – 20. Wermke, 40. Mashike Sukisa, 50. Pešek. R: Mrázek – Poživil, Hock. ŽK: Rudnytskyy, Durděvič, Barac – Helešič, Pešek, Čavoš. Diváci: 891.

Varnsdorf: Porcal - Bílek (56. Barac), Zbrožek, Beránek, Chlumecký – Bláha (56. Fenin), Kocourek – Dordič, Rudnytskyy (87. Záhorský), Durdević – Kozma.

Ohlasy trenérů (úplné)

Zdenko Frťala, FK Varnsdorf: „Ta vyrovnávající branka asi rozhodla. My dostáváme hodně laciné góly, prakticky si je dáváme sami. Druhou půli jsme měli tlak, ale nebylo z toho tolik šancí, kolik by mělo být. Soupeř ale druhý poločas odehrál zkušeně. I přes porážku ale klukům nemůžu nic vytknout, stále se z druhou ligu seznamují. Porážky můžou být poučné a my si z toho můžeme něco vzít. Teď hrajeme dva zápasy venku, to pro nás možná bude ideálnější. Nebudeme muset tolik tvořit. Ideální by samozřejmě bylo, kdybychom přivezli nějaké plusové body. Start do ligy a první dva domácí zápasy nám nevyšly. Je potřeba zvednou hlavu a dál poctivě pracovat.“


David Horejš, Dynamo České Budějovice: „Bylo to těžké utkání, vítězství si nesmírně vážíme. Musím domácí pochválit. Varnsdorf do utkání vstoupil lépe, dobře kombinoval a dělal nám potíže hlavně uprostřed hřiště. Zaslouženě šel do vedení. Důležité bylo, že jsme během minuty vyrovnali. Po změně stran jsme chtěli být stále aktivní. Domácí sice více drželi míč, ale myslím si, že jsme hru kontrolovali. Pak přišla chyba při standardní situaci. To domácí nabudilo, měli územní převahu. Ale my to ubránili a získali cenné tři body.“