„Bylo vidět, že to bylo utkání předních týmů I. A třídy. Tím se nechceme nějak vychloubat, ale byl to prostě svižný zápas," řekl úvodem domácí kouč Josef Florián. Ten musel improvizovat se sestavou. „Kapitán a stoper Redek Rangl se v den zápasu vracel z dovolené. Mohl tak nastoupit až do druhé půle. Poločas na pozici posledního odehrál Červenka. Naopak takový  epilog prožil Ondra Michl, který se v tomto týdnu stěhuje do Liberce. A vypadá to, že za nás odehrál poslední zápas," vysvětlil vše Florián.

Celých devadesát minut se hrál vyrovnaný fotbal, domácí měli mírně navrch. „V první půli byl sám před brankářem Kurty a Barilla. V zakončení ovšem neměli štěstí. Bohužel na druhé straně se po chybě středního obránce hnal na Pekaře rychlý Stakič a poslal Střekov do vedení," zklamaně pravil kouč Jílového.  Vyrovnat mohl z trestného kopu Florián, jeho střela jen zazvonila na střekovskou tyčku.

Domácí fotbalisté však po změně stran předvedli velkou vůli a utkání otočili. „Nejprve v 70. minutě kopal Florián opět trestný kop a tentokráte se trefil parádně. Pak byl ve vápně sražen Barilla a následnou penaltu proměnil Just. Šance Střekova pak pochytal spolehlivý Pekař," mnul si ruce lodivod Jílového.

Spokojenost tak zůstala na domácí straně. „Tři body s těžkým soupeřem se v úvodu soutěže počítají. Chtěl bych kluk y pochválit za koncentraci a za celkově dobrý výkon," dodal Florián.

To střekovský trenér Lukáš Fišer byl z výsledku logicky zklamaný. „Po přestávce jsme mohli rozhodnout, ale šance jsme nevyužili a domácí stav otočili. Kluci za výkon zaslouží pochvalu,  ale pokud by se nám podařilo vstřelit druhou branku, mohli jsme být spokojenější," sdělil Deníku Fišer.

FK JÍLOVÉ - TJ STŘEKOV 2:1 (0:1)

Branky: Florián, Just (pk) – Stakič. R: Benda. ŽK: 2:2. Diváci: 80. Poločas: 0:1.

FK Jílové: Pekař – O. Michl, V. Michl, Červenka, Florián – Čermák (85. J. Kulhánek), Just, Huček (46. Rangl), Farkaš – Barilla, Kurty.