Zmar, zmar a zase jen zmar. Na jaře se prostě fotbalistům Jílového nedaří. Tým trenéra Josefa Floriána vybojoval v této fázi sezóny pouze pět bodů. Tentokráte na vlastním trávníku padl 2:5 s třetími Srbicemi.

„Samozřejmě jsme hodně nespokojení, takhle se prostě nedá hrát. Hlavně první půle byla doslova děsivá," zlobil se jílovský kouč.

Jeho svěřenci nezačali špatně, drželi míč a měli optickou převahu. Jenže po čtvrt hodině prohrávali 0:2. „Srbice se dostaly ke dvěma střelám a vždy z toho byl gól. My jsme hráli po vápno, pak je to jalové. V útoku se nám nedaří, do ofenzivní fáze nám chybí Just. Ten musel při absenci Floriána a Michla hrát stopera," pokračoval Florián.

Tragický poločas, který Jílové prohrálo 0:4, alespoň zmírnila druhá půle. „Tu jsme vlastně vyhráli, obě branky dal Barilla. Ale to nám nebylo nic platné. Přitom Srbice tady nepředvedly žádnou velkou parádu, hodně jsme jim to usnadnili," přiznal Florián.

Jílové v tabulce spadlo na deváté místo a pokud se nechce zaplést do záchranářských bojů, musí brzy začít zase bodovat. „Srbice jsou třetí, tak nějak se nečekalo, že bychom bodovali. Ale teď přijdou soupeři, kde je to nutné. Musíme hrát zezadu, a ne to otevírat. Na to prostě v současnosti nemáme. Takhle hrály Srbice, byly zatažené a chodily do rychlých protiútoků. A to na nás bohužel platilo," dodal jílovský lodivod.

A jaký program čeká na jílovské fotbalisty v dalších kolech? Nyní se představí v Křešicích (10.), na domácím hřišti hostí Mojžíř (8.), zajíždí do Travčic (14.), doma přivítá Milešov (12.) a sezónu zakončí na trávníku šluknovského Plastonu (7.).

FK JÍLOVÉ - SOKOL SRBICE 2:5 (0:4)

Branky: Barilla 2 – Soukup, Netušil, Zavadil, Kulhánek, Marvan. R: Holec. ŽK: 3:1. Diváci: 60.

Jílové: Smutný – Geletič, Just, Kořínek, Červenka – Čermák, Drahoňovský, Kurty, Farkaš – Barilla, Horyna (60. Knotek).