Ambiciózní Šluknov vyhrál v Březinách 3:1. Nováčka potopil třemi góly útočník Plastonu Emil Mikula. „Chyběly nám zkušené opory. Ale zvládli jsme to. Březiny nehrály špatně, ale my jsme dávali góly. Dobře se uvedli nováčci,“ pravil asistent šluknovského trenéra Ladislav Čurgali.

To Heřmanov narazil v Chlumci. Posílený a hodně kvalitní tým domácích mu nadělil debakl 7:2. „První poločas jsme ještě drželi krok. Po změně stran Chlumec výrazně přidal na rychlosti a tahu na bránu. Naopak my jsme nestíhali a zaslouženě vysoko prohráli,“ hlesl vedoucí Heřmanova František David.

Jiříkov doma udolal 1:0 snaživého nováčka z Dobkovic. „Bylo to těžké. Soupeř má mladý a běhavý tým. Měli jsme asi více štěstí. Byl to spíše plichtový zápas, ale prostě jsme byli o ten jeden gól lepší,“ pravil asistent jiříkovského trenéra Michal Stodola. „Z výsledku jsem zklamaný. Byli jsme lepší a měli minimálně pět vyložených šancí. Navíc jsme nedali penaltu. Ale herně to bylo dobré,“ řekl trenér Dobkovic Zdeněk Štol.

Parádně soutěž rozjel Union Děčín, který i díky hattricku Jakuba Murdycha doma smetl 4:0 Trmice. „Tříbodový zisk zkraje nové sezony je příjemný základ, ale určitě nás při vší úctě k Trmicím čekají mnohem těžší soupeři,“ pravil vedoucí Unionu Libor Eichelmann.

Doma zcela vyhořelo Horní Podluží, kterému premiéra v nové sezóně hodně zhořkla. Čechie nestačila na dobře hrající Svádov a na vlastním hřišti utrpěla výprask 0:5.