„Jsem rád, že hráči, kteří dostali prostor, to zvládli. Rozhodlo se v prvním poločase," pochvaloval si domácí trenér Zdenko Frťala. Hosté v Kotlině nepředvedli prakticky nic. „Domácí vyhráli naprosto zaslouženě. Byli rychlejší, pohyblivější. My jsme opět propadli v prvním poločase. To se nám bohužel na jaře nestalo poprvé," klopil hlavu hostující kouč Leoš Kalvoda. „Hosté tady nic moc nepředvedli. Ale bylo to díky tomu, že jsme jim nic nedovolili. Hráli jsme dobře a zaslouženě vyhráli," zdůraznil domácí kapitán Kristián Zbrožek. „Mám pásku poprvé, je to čest. A určitě něco budu muset dát do kasy," smál se.

Severočeši na svého soupeře, který stále nemá jistou záchranu, vlétli od samého začátku. První branka přišla po dvaceti minutách. Kozma uvolnil Dordiče. Ten se dostal do vápna, krásně našel Durděviče, který ve skluzu otevřel skóre nedělního zápasu. Frýdek se neprobudil a nadále hrál na hřišti druhé housle.

Po půl hodině hry poslal do vápna ideální centr Cennerazzo, na něj si naběhl nikým nekrytý Daníček, jehož hlavička zapadla přesně k tyči. A za dalších deset minut udeřil Varnsdorf opět ze vzduchu. Tentokráte centroval Durděvič a hlavou zakončoval Kozma. „Chyby byly na krajích hřiště. Nechali jsme domácí centrovat. Ve vápně pak sice hlídáme nějaký prostor, ovšem hráče soupeře necháváme volné," kroutil hlavou Kalvoda. Zmar hostů dokonal ve 42. minutě Willwéber, který se ohnal po Knejzlíkovi a dostal červenou kartu.

Po změně stran se mohl Frýdek – Místek dostat do hry. Brankář Samoel ve vápně fauloval, k následné penaltě se postavil Šumský. Ovšem domácí gólman svou chybu napravil a jeho pokus zlikvidoval.

Pak se utkání prakticky dohrávalo, domácí v klidu kombinovali, hosté pak po zranění Šichora dohrávali o devíti. Pět minut před koncem se pak ještě prosadil důrazný Švantner.

Varnsdorf zakončí sezónu v Pardubicích. „Můžeme hrát uvolněně, nic nás netíží. Ale nejedeme tam na výlet, chceme tři body," dodal Zbrožek.

FK Varnsdorf – MFK Frýdek Místek 4:0 (3:0)

Branky: 19. Durdević, 29. Daníček, 39. Kozma, 85. Švantner. Rozhodčí: Matějček – Blažej, Šimáček. ŽK: Dordič, Samoel – Klabník. ČK: Willwéber. Diváci: 652.

Varnsdorf: Samoel – Cennerazzo, Novotný, Zbrožek, Knejzlík – Daníček (65. Švantner), Dordič (58. Bílek), Bláha, Richter – Kozma (75. Luňák), Durdević.