O výsledek ale rozhodně nešlo. Celé odpoledne mělo nádech benefice. Veškerý finanční výtěžek putoval do speciální mateřské školky Čtyřlístek.

Před výkopem, který čestně provedl Jan Rýdl starší z řad hlavního sponzora varnsdorfské kopané a také starosta města Stanislav Horáček, převzala ředitelka školky Veronika Strolená symbolický šek na deset tisíc. Ten věnovali hráči a také sponzoři. Dalších peníze šly z tomboly, ze vstupného a občerstvení. Dohromady se vybralo sedmáct tisíc. „Finance budou použity na pomůcky pro výuku dětí s poruchou autistického spektra. Paní ředitelka také dostane míč, který podepsali všichni aktéři přátelského zápasu," připomněl Milan Račuk, jeden z hlavních organizátorů. A také hráč staré gardy. „Hlavními strůjci celé akce byli Radim Breite a Michal Hovanycz," dodal Račuk.

Na hřišti se například objevil Radim Breite, Matěj Kotiš, Ladislav Martan, Jiří Janoušek, Pavel Tvaroha, Jan Kvída, Roman Mach, Martin Kouřil, Radim Jurča nebo Jiří Stehlík. Kvůli zranění pak nemohl nastoupit Jan Filip a Jiří Schubert, kteří se vzorně starali o celou tombolu.

Po zápase si všichni aktéři sedli na nezbytné pivo a rozhodně se vzpomínalo. „Vše se povedlo. Parádní bylo i posezení po zápase u varnsdorfského Hiltonu. Promítaly se sestřihy z té postupové sezóny, vše zakončil ohňostroj. Poděkování patří všem – sponzorům, divákům, ale také hráčům, kteří neváhali a přijeli z daleka," pochvaloval si Račuk.

Všichni se domluvili na další akci, která by měla finančně podpořit opět děti ve Čtyřlístku. „Letos v prosinci bychom rádi udělali benefiční hokejový zápas staré gardy a druholigového týmu Varnsdorfu. Poté by měl následovat fotbalový a maškarní ples na Střelnici. Celý výtěžek by pak zase putoval dětem do školky," dodal Račuk.

Jediným negativem byla slabá divácká účast. Něco málo přes sto přítomných diváků bylo na takovou akci rozhodně málo. „Fantastická akce, která se parádně povedla. Škoda, že nepřišlo více lidí. Pak jsem se dozvěděl, že naše plakáty, které byly po městě, někdo zničil. Příště asi budeme muset zlepšit propagaci," utrousil Matěj Kotiš, který nastoupil za All Stars tým.

Stará garda FK Varnsdorf - All Stars FK Varnsdorf 2015 7:7

Stará garda: Langer - Janeček, Fojtíček, Váňa, Knitl, Šimek, Kotlár, Mil. Račuk, Hovorka, Mikolášek, Rotundo, Hovanycz, Damnitz, Lisý, Mar. Račuk, V. Kotiš, Swadosch, Beránek, Váňa. Trenéři: Jiří Stehlík, Petr Šanda.

All Stars: Porcal, Quiaser - Tvaroha, Zieris, Zbrožek, Breite, Rudnytskyy, Daníček, Filip, Janoušek, Schubert, Kvída, Kouřil, Novotný, Mach, Kotiš, Kučera, Jurča, Stehlík, Martan.