V Nymburku šel jako první do vedení Varnsdorf, když na konci prvního poločasu Martan proměnil pokutový kop. Ve druhé půli však Českolipští stav zápasu otočili – nejprve se hlavou trefil Štálík, kterého vítězným gólem podpořil Zeman.

Šance se v úvodu střetnutí rodily po standardních situacích, ale nikdo neuspěl. První gól měl na kopačce Jordák, který běžel sám na brankáře Meiera, ale zkušený českolipský gólman si poradil. Následující minuty patřily svěřencům trenéra Aleše Křečka. Po centru Connyho nebezpečně pálil Jordák, Meier nakonec nemusel zasahovat. Další nepřesnou střelu vyslal po pasu Kotiše Jakobovský.

Do třetice všeho dobrého i zlého neuspěl po zaváhání Štálíka ani Chod, jemuž balón naservíroval Hykspoors. Českolipští se osmělili až po rohovém kopu, když Patka hlavičkoval těsně vedle. Tři minuty před koncem prvního poločasu byla za faul na varnsdorfského Jordáka nařízená penalta, kterou bez problémů proměnil Martan – 0:1.

Na začátku druhé půle byli aktivnější Varnsdorfští, ale Chadrabu po několika příležitostech nepřekonali. A tak udeřilo na druhé straně hřiště. Po rohovém kopu Vrabce se k hlavičce dostal Štálík a vyrovnal na 1:1.

Vzápětí se do hry dostal Zeman, který v 68. minutě uháněl tváří v tvář Polcarovi, jehož nadvakrát přeci jen překonal – 2:1.
V další fázi přípravného střetnutí šancí ubylo, až přišla 83. minuta a Broschinského centr, který Novotný mezi tři tyče neuklidil. Vyrovnat mohl Chod, jehož přímý kop skončil těsně nad. V úplném závěru duelu si dal Broschinský málem vlastní gól, ale Chadraba výtečným reflexivním zákrokem zabránil pohromě.

Trenér Varnsdorfu Aleš Křeček řekl:

„Byl jsem spokojený s předvedenou hrou, především v prvním poločase. Přestože soupeř důsledně bránil z hloubi pole, podařilo se nám vytvořit si tři dobré šance a vybojovali jsme si penaltu, kterou jsme proměnili. V podobném duchu se nesl také začátek druhé půle. A to i přesto, že jsem prostřídal, jsme si opět vytvořili tlak. Soupeř ale dobře zahrával standardky, z nichž jednu proměnil. Následně se zhoršila organizace hry, čehož Česká Lípa využíla k rychlým protiútoku. A po jednom z nich se jí podařilo skórovat.“

MICHAL ŠANDOR, ALEXANDR VANŽURA