Třetí rok působení má před sebou Fotbalová akademie Petra Voříška. Ty první dva byly úspěšné, ale vedení akademie se chce stále zlepšovat. „V naší další sezóně se chceme posunout ještě výš," tvrdí předseda FAPV Roman Stružinský.

Za dva roky v Děčíně vykvetla organizace, která má pod sebou zhruba 160 dětí, kvalitní trenéry, a to nejdůležitější – úspěchy nejen v mistrovských soutěžích, ale také na prestižních turnajích. „Chceme pokračovat v našem zkvalitnění. Rádi bychom také zcentralizovali výchovu přípravek v celém Děčíně," vyslovil Stružinský budoucí plány FAPV.

Rozšiřovat se bude také trenérský tým. Do kolektivu FAPV se zapojí řada známých bývalých fotbalistů, v poslední době to byl například Jan Majer.

FAPV Děčín bude nadále působit na hřišti na Máchovce. „Na místě je poděkování Mirkovi Tylovi," uvedl Stružinský.

Akademie má stále generálního partnera, firmu Rydval, díky ní má ustálený rozpočet. Pomáhá i samotné město Děčín. V další sezóně chce vedení FAPV navýšit počet dětí až do maximálního limitu. „Chceme jít více do kvality. Pro zvlášť talentované hráče budeme chystat individuální tréninky. A to platí nejen pro kluky z naší akademie, ale pro mladé fotbalisty z celého Děčína," zdůraznil předseda FAPV Děčín.

Před startem mistrovských soutěží čeká na hráče FAPV Děčín Rydval Camp. Ten se uskuteční v termínu 22. – 25. srpen (ročník 03, 04) a 29. srpna – 1. září (ročník 05, 06). Kluci budou ubytovaní v hotelu Kocanda a v rámci kempu na ně čeká několik sportovních aktivit. „Kvůli povodním jsme museli původní termín odložit na konec srpna. I proto se na kempu neukážou slavní fotbalisté, které jsme pozvali. Nyní už má drtivá většina z nich klubové povinnosti," nechal se slyšet tiskový mluvčí FAPV Dušan Korselt.

Do nové sezóny vyšle FAPV Děčín šest týmů do organizovaných soutěží. Starší a mladší přípravka se představí v krajské soutěži, která je v této kategorii nejvyšší možná. „Mistrovské zápasy prokládáme přátelskými duely. Například se Slovanem Liberec, nebo Mladou Boleslaví. Máme tu široký potenciál kvalitních dětí. Vše ale musíme dělat stále s pokorou. Trenéři se chtějí dále vzdělávat, jsou do toho vlastně tlačeni," konstatuje s úsměvem Stružinský.

Tvrdá a poctivá práce nese ovoce. „Chodí nám pozvánky na prestižní mládežnické turnaje. A herně se na nich neztrácíme. Namátkou mohu vzpomenout na Slavnosti fotbalu v Teplicích, kde jsme v silném obsazení vybojovali medaile," dodal Dušan Korselt.