„Samozřejmě se chceme zachránit. Velké plány ve vyšší soutěži nemáme. Mým přáním by byl klidný střed tabulky," pevně doufá českokamenický kouč Pavel Mokráček.

Česká Kamenice sehrála celkem pět přípravných zápasů. A byly to velmi divoké duely. Nejprve přišla porážka 1:6 s Modrou, pak výhra 5:1 nad Českou Lípou. Poté přišel debakl 1:11 s děčínským Juniorem. S Mimoní následovala porážka 3:6 a v posledním zápase Česká Kamenice vyhrála 3:0 v Malšovicích. „Generálka se ani nekonala. Sport areál Děčín by se nesešel. S přípravných zápasů nemám moc dobrý pocit. Dostávali jsme hodně gólů a ani herně to nebyl žádný zázrak," zdvihá Mokráček varovný prst.

Co se týče samotné přípravy, tak byl českokamenický stratég spokojený. „Na trénink nás chodilo hodně, v průměru tak šestnáct. Připravovali jsme se hlavně v domácích podmínkách," uvedl Mokráček.

Velké změny se v týmu nováčka soutěže nekonaly. „Přišel mladý brankář Dubský a také dva dorostenci – Holeščák a Tschakert. Na střídavý start tu máme Starostu z Prysku. Dlouhodobě bude chybět Louda, kterého v létě postihla borelióza," prozradil Mokráček.

Jak těžká může být I. A třída pro Českou Kamenici. Ani její trenér to nemůže odhadnout. „Těžko říci. Věkově budeme asi jedním z nejstarších týmů v soutěži. Ale zase bychom mohli prodat naše zkušenosti a fotbalovost. Hodně kluků tady před třemi lety I. A třídu hrálo, takže asi ví co je čeká. Já věřím, že se v ní neztratíme a na konci soutěže se budeme radovat ze záchrany," dodal českokamenický lodivod.