Ale po podzimní části se svěřenci Jaroslava Červinky nacházejí na čtvrtém místě a v některých zápasech se prezentovali ve velmi dobrém světle. „V těžkých chvílích se ukázalo, že jádro týmu je zdravé a lze na něčem stavět," pochvaloval si Červinka, který je krom trenéra i prezidentem klubu.

Přezimujete na čtvrtém místě tabulky. Jste po podzimu spokojený?

Pokud si vzpomenu, v jakém stavu jsme se nacházeli na začátku sezóny, tak jsem celkem spokojený. K absolutní spokojenosti mi chybí tři body a umístění v první trojce.

Vy jste přicházel do Rumburku v době, kdy to s tamním fotbalem nevypadalo moc dobře. Jak to vypadá nyní?

Nejhorší pro nás byla první dvě kola, kdy jsme neměli kompletní kádr a pomáhali si hráči z okolních klubů. Trápila nás velká marodka a nechuť některých hráčů hrát za Rumburk. Prostě nevěřili, že se to tady změní. Ti, co zůstali, svůj klub podrželi a společně jsme dokázali, že i když situace není jednoduchá, tak se výsledky dostaví. V těchto nejtěžších chvílích se ukázalo, že jádro týmu je zdravé a lze na něčem stavět. Po vhodném doplnění je předpoklad, že naše výkonnost půjde ještě nahoru.

Některé vaše výsledky byly kolísavé. Po dobrém výkonu v Brné přišla porážka se Šluknovem. Následovala výhra v Děčíně. Čím to podle vás bylo?

Nemyslím si, že by to snad bylo nějakou nevyrovnaností. Doma se nám vůbec nedařilo. To mě hrozně mrzí, hlavně kvůli našim věrným divákům, ale i kritikům. Za celý podzim jsem nepřišel na to, kde byla chyba. Opakem byly zápasy venku, kde jsme předváděli dobrévýkony a naše hra měla kvalitu. A hlavně hráče hra nesmírně bavila.

Myslíte si, že hráči dokázali prodat zkušenosti s krajským přeborem?

Určitě se to podařilo v utkáních venku, tam to bylo velmi znát. Pouze doma se to nedařilo, ale náš tým je stále ještě mladý a potřebuje nasbírat další zkušenosti. Byla také znát neúčast našeho kapitána Chlady z důvodu dlouhodobého zranění. Hlavně nám chyběly jeho branky.

Které zápasy se vám nejvíce povedly a na které byste nejraději zapomněl?

Začnu obráceně. Ještě dnes mě velmi mrzí domácí prohra se Šluknovem. Z naší velké převahy jsme vůbec nic nevytěžili a vlastně jsme soupeři vítězství darovali. Ty šance, co jsme neproměnili… To se jen tak nevidí. Škoda i remízy doma s Jílovým, jelikož i zde to bylo rozehrané na vítězství. Povedly se nám zápasy v České Kamenici, v Brné, v Děčíně a Mojžíři, kde byla famózní hlavně první půle. A právě na tyto zápasy bychom chtěli na jaře navázat.

Našli by se nějací hráči, kteří by zasloužili za své podzimní výkony vyzdvihnout?

Jedná se o kolektivní sport a velmi nerad někoho chválím, protože se to nikdy nevyplatilo. Obrana hrála ve stabilní sestavě, záloha se ve složení dost často střídala a útok se pral se zakončením. Kostra týmu se během podzimních zápasů vykrystalizovala Hadar, Pokorný, Zima, Havel, Pilko a Šebora. Ostatní hráči odvedli svůj standard a dá se očekávat, že se ještě všichni budou zlepšovat. Ale to bude záležet na nich, jak přistoupí v zimním období k tréninku a jestli se zranění hráči dokážou vrátit do své původní formy.

Jak bude vypadat vaše zimní příprava a kdy ji zahájíte?

V lednu se zapojíme do pravidelné činnosti, kde budeme střídat halu a terén. Bohužel, již jsme se nestihli přihlásit do děčínského zimního turnaje. A tak hledáme patřičnou náhradu, abychom sehráli přátelské utkání s dalšími kvalitními týmy. Na začátek března je naplánované krátké soustředění ve Sloupu v Čechách a poté již budeme ladit formu na první jarní mistrovské utkání.

Dají se očekávat nějaké změny v hráčském kádru?

Budeme mít zájem o pokračování hostování. Jedná se o Dvořáka z Jiříkova, Hejla z Horního Podluží a Matějky z Krásné Lípy. Počítáme s hráči, kteří se k nám vrátí z hostování. Fiala z Jiřetína a Mendel Šluknov B. Samozřejmě se pokusíme ještě tým doplnit minimálně o dva hotové hráče. Zatím je vše v jednání. V zimní přestávce si vyzkoušíme samozřejmě více hráčů. Vše bude záležet na nich, jak se s tím poperou a jak zapadnou do kolektivu.

Vedoucí Brná už má velký odstup. Ale hádám, že byste rádi zabojovali o druhou příčku, ne?

Počítám, že jaro bude ještě hodně zajímavé, protože i týmy ze spodku budou bojovat až do konce a potrápí mužstva z čela tabulky. Samozřejmě věřím, že naše výkony se ustálí a fotbalovým výkonem se dostaneme na druhé místo.