Tam sehráli dva přátelské zápasy a v týmu přivítali brankáře a kapitána Radka Porcala. Ten měl ještě do konce sezóny hostovat v Liberci. Místo toho ale zamířil po půl roce opět do Kotliny, do kádru Slovanu se naopak vrátil Ondřej Kolář. „Co se týče mého návratu, tak se v tom opravdu nechci pitvat. Prostě se to stalo. Není důležité, proč tomu tak bylo. Jsem rád, že jsem zpátky u své fotbalové rodiny," pravil Radek Porcal.

„Byla to rychlá operace. Já musím respektovat rozhodnutí Liberce. Ten si vyžádal Ondru zpátky do týmu. Určitě má v hlavě EURO do 21 let. Popřál jsem mu hodně štěstí," vyjádřil své pocity trenér Zdenko Frťala.

„Prci má svou kvalitu. Ale do našeho týmu zapadne i díky své lidské stránce. Není to mladý vykulený frajer. To zklamání jistě brzy přejde a on se bude koncentrovat opět na Varnsdorf. A co se stalo mezi ním a Libercem? To ví jenom oni," má jasno kouč týmu ze severu Čech.

Varnsdorf sehrál v rámci soustředění dva zápasy. Nejprve remizoval 2:2 s libereckou juniorkou, za kterou právě Porcal odchytal jeden poločas. Pak porazil třetiligový FK Dobrovice 3:0. „Měli jsme krásné počasí, zvládli jsme všechny tréninkové jednotky, které byly v plánu. Utkání s juniorkou Liberce nám ukázalo, že se hraje až do poslední minuty. Vedli jsme 2:0 a mysleli si, že to v pohodě dohrajeme. Ale je dobře, že jsou v přípravě i takové zápasy. Pro nás je to výstražný vykřičník. Proti Dobrovicím kluci udrželi po celý zápas potřebnou kondici. A v závěru byli třikrát gólově odměnění. Byla to zasloužená výhra," ohlížel se Frťala za přípravnými duely.

Do začátku jarní části Fortuna národní ligy čekají na Varnsdorf ještě dva testy. Ve středu hrají proti Štěchovicím, o víkendu je čeká generálka proti Táborsku. „Proti Štěchovicím využijeme dva až tři dorostence. Přeci jen nejsme v tak optimálním zdravotním stavu, abych riskoval. Mimo teď jsou Rudnytskyy a Neuberg," dodal Frťala.