Poprvé se tak v brance Modlan objevil dlouholetý brankář FK Teplice Martin Slavík, který se po letech sešel v jednom týmu s bývalými spoluhráči Alešem Piklem a Michalem Doležalem.

Vyrovnaný byl zejména první poločas, kdy se šance po rychlých kombinacích střídaly na obou stranách. Ujala se jediná, to když Doležal na půlce hřiště vyloudil míč na soupeři a dalekonosnou přihrávkou našel ve vápně volného Tomáše Vavrince. Ten dokázal v pádu prostřelit vybíhajícího brankáře hostí - 1:0.

Hostující brankář ovšem v zápase předvedl několik famózních zákroků, kterými držel Jílové ve hře. Pomohlo mu i štěstí, když Šípek nádhernou střelou trefil spojnici břevna a tyče.

MÍSTO DRESŮ HRÁLI V BUNDÁCH

Ve druhé půli Modlany soupeře přehrávaly, ale pojistku na výhru docílily až z pokutového kopu. Zadák Roland Gutch (další zimní posila z Viktorie Ledvice) se snad poprvé dostal do pokutového území Jílového a hned z toho byl nedovolený zákrok na něj. Penaltu s jistotou proměnil Pavel Karlík.

Doslova brazilské zpracování míče pak předvedl střídající Michal Kuncl a následně pálil jen milimetry vedle spojnice. Až v závěru zápasu se opět dostali ke slovu hráči Jílového. Nejprve jedovatá střela těsně minula Slavíkovu branku. Poté musel exligista vytáhnout svůj nejlepší zákrok, když bravurně likvidoval nádhernou trefu k tyči.

Jílové odehrálo zápas v bundách, protože mělo dresy podobných barev jako Modlany. Ty se nabídly, že si přes dresy vezmou zelené rozlišováky, ale Jílové přišlo se svojí variantou. V průběhu druhé půle Baník potěšil férovým přístupem, když Michal Doležal upozornil rozhodčího, že poslední, kdo se dotkl míče byl jeho spoluhráč Radek Kupka a vzdal se výhody rohového kopu.

Baník Modlany - FK Jílové 2:0 (1:0). Branky: Tomáš Vavrinec, Pavel Karílk (pen.)
Modlany: Slavík - Ludík (32. Formánek), Pikl, Gutch - Šípek - Jan Vavrinec (70. Šedina), Doležal, Kupka, Dolejška - Tomáš Vavrinec, Pavel Karlík (70. Kuncl)