Hosty mohl dostat do vedení Sýkora, kterého ve 23. minutě vybídl po skvělé akci Veselý. Útočník Modré však ze dvou metrů prázdnou branku Střekova netrefil. A za šest minut přišel trest. Schmied využil rychlé rozehrávky a nedorozumění Kratochvíla s jedním z obránců a domácí rázem vedli.

„Druhý poločas jsme ale začali náporem," měl jasno Rákosník. A záhy přišel rychlý obrat, dvakrát u toho byl Antonín Čapek. Po jeho centru v 64. minutě se ve skrumáži nejlépe zorientoval Podolský a vyrovnal. A za čtyři minuty už Jiskra vedla. Po dalším centru kapitána Modré se hlavou trefil Veselý.

„Za pět minut nám však rozhodčí po druhé žluté kartě přísně vyloučil Matěje Čapka. A za dalších pět minut Střekov využívá přesilovku, kdy se parádní střelou do šibenice prezentoval Vošahlík," smutnil Rákosník.

Jenže ani tyto dvě situace Modrou nezlomily a sama v 83. minutě udeřila. Třetí asistenci Antonína Čapka přetavil ve vítěznou trefu obránce Štěrba. „Zbytek zápasu kluci s vypětím všech sil v čele s Kratochvílem zvládli," pochvaloval si spokojený trenér Modré.

Ta vyhrála druhý zápas v řadě a má na svém kontě 16 bodů. „Hrálo se prakticky o šest bodů. Jsem strašně rád, že si hráči v sobě uchovali to dobré z minulého zápasu. Opět byla naší devízou bojovnost a nasazení. Myslím, že jsme byli i herně lepší. I když každý ví, jak těžce se na Střekově a proti komu všemu hraje. Odnesli jsme to červenou kartou, ale touha kluků uhrát vítězství byla silnější. Doufám, že nám to vydrží i do zbývajících dvou zápasů," dodal Rákosník.

V dalším kole Modrá doma přivítá Postoloprty, které jsou v tabulce tři body za Jiskrou.

TJ Střekov – Jiskra Modrá 2:3 (1:0)

B: Schmied, Vošahlík – Podolský, Veselý, Štěrba. R: Plzák. ŽK: 2:4. ČK: M. Čapek (M). Diváci: 110.

Modrá: Kratochvíl – Fišer, Podolský, Pazdera, Štěrba – T. Fejfar, A. Čapek, Žák, M. Čapek – Sýkora (61. M. Fejfar), Veselý.