Překvapení se na Městském stadionu v Děčíně nekonalo. Domácí Junior první Modré nekladl odpor, lídr soutěže nasázel děčínským fotbalistům šest branek a je blízko celkovému vítězství v soutěži.

Pro fotbalový Junior krutá realita. Šance na dobrý výsledek zaplašilo prvních dvacet minut, po kterých Děčín prohrával 0:3. „Modrá dala rychlou branku. Takže se stalo to, co jsme nechtěli. Soupeř jasně ukázal, že je úplně jinde. Byl zkušenější, fotbalovější, vyhrával osobní souboje. My jsme na hřišti doslova paběrkovali," kroutil hlavou děčínský trenér Pavel Přibyl.

„Nebyli jsme kompletní, přesto se to zvládlo. Úvod zápasu nám vyšel výborně, tam se rozhodlo o vítězství. Byla tam dobrá kombinace a spousta šancí," pochvaloval si moderský trenér Josef Rákosník.

Druhý poločas se za úmorného vedra na rozpálené umělce doslova dohrával. „Nějaké šance byly, většina akcí ale končila před vápnem. Byli jsme bez šťávy," hlesl Přibyl.

„Druhá půle byla z naší strany až moc laxní. Chápu, že v tom vedru a při vysokém vedení se hráčům na umělce moc běhat nechce. Ale tohle bylo na můj vkus až moc. Alespoň přišlo varování před posledním zápasem," zdůraznil Rákosník.

Děčínský Junior nemá jistotu záchrany. Otazníky ale visí nad další sezónou. Dle informací Deníku v klubu řada hráčů skončí. V týmu už není Florián a Drahoňovský, do Jílového by měli odejít Smutný s Gaherem. Horáček by měl zamířit do Unionu, skončit by měl i Beneš. Otazník visí nad Betyárem. Junior čeká krušné léto.

Junior Děčín – Jiskra Modrá 0:6 (0:4)

B: Štorc 2, Žák, Mayerhofer, Vaschkevich, Podolský. R: Prágl. ŽK: 1:2, 100 diváků

Děčín: Němec – Beneš (63. Lhoták), Gaher, Stach, Jakubec (80. Slykshouski) – Krupička, Gaher, Horák, Mezsároš– Přibyl (73. Chyna), Betyár

Modrá: Matějka – Bičák, Tesařík, M. Fejfar, Janů – Šotola (65. L. Michalec), T. Fejfar, Podolský, Mayerhofer – Štorc (60. Vaschkevich), Žák