Nejlépe je na tom Česká Kamenice, která zakončila podzim na šesté místě. S rokem 2018 se rozloučila porážkou 1:3 v Neštěmicích. „Prohráli jsme zaslouženě, rozhodl úvod, kdy jsme dostali dvě branky. Obě penalty byly zasloužené, vznikly po našich velkých chybách. Škoda že za stavu 0:1 neproměnil Jírava velkou šanci,“ zalitoval trenér České Kamenice Pavel Mokráček.

V 71. minutě snahu hostů ukončily Neštěmice třetí brankou. „Nedá se nic dělat. S podzimem spokojení vůbec nejsme, hodně bodů jsme poztráceli v první třetině. Třeba v Křešicích, nebo Proboštově. To byly naprosto zbytečné porážky,“ dodal Mokráček.

Velmi špatný podzim zažil děčínský Junior. Ten po dobrém vstupu úplně vypadl z role. Třešničkou na dortu byla těžká porážka s Rumburkem 1:5. „Poslední zápas podzimní sezony hráči vůbec nezvládli. Kromě patnácti minut v prvním poločase byli hosté lepším celkem a plně využili chyb domácích hráčů. Je jasné, že nás nečeká vůbec lehké jaro,“ kroutil hlavou vedoucí Junioru Děčín Miroslav Tyl.

KOPANÁ - ilustrační foto.
Modrá získala výhru naděje, Vilémov ve šlágru padl

Naopak Rumburk zvládl konec první poloviny sezony na výbornou. Poslední tři zápasy vyhrál, bodově se dotáhl na soupeře před sebou. Reálně může na jaře bojovat o záchranu.

„Dnes jsem hlavně s výkonem ve druhém poločase nadmíru spokojen, kdy jsme soupeře vůbec k ničemu nepustili. Konečně jsme hráli tak, jak si já představuji, a hlavně hráči ukázali, čeho jsou schopni. Je neskutečná škoda, že takto nehráli ve všech předešlých utkáních, jinak bychom měli bodů daleko více. Paradoxně je škoda, že je zimní přestávka, jelikož teprve nyní jsme nabrali tu správnou formu. Věřím, že na jaře budeme pokračovat v těchto výkonem a rapidně se to projeví v tabulce,“ shrnul vše trenér a předseda Rumburka Jaroslav Červinka.

V Benešově už se smířili s tím, že je po sezoně nemine sestup do krajské I.B třídy. Tým od Ploučnice zakončil špatný podzim porážkou 1:6 v Bohušovicích.

„Celý podzim jsem nic neříkal. Ale tentokráte jsme se hodně zlobili na rozhodčí. Hodně brzy nám vyloučil brankáře, který prý hrál rukou před vápnem. Ale tak to prostě nebylo. Hrát v deseti s tím, že chytá hráč z pole, bylo těžké. Přitom jsme se na zápase sešli ve slušné sestavě. Podzim byl samozřejmě hodně špatný, jsme rádi, že je konec. Víme, že sestoupíme. Ale na jaře chceme nasbírat co nejvíce bodů,“ jasně řekl předseda klubu Miloslav Kougl.

Neštěmice – Česká Kamenice 3:1 (2:1)

Branky: Čermák (PK), Urbánszký (PK), Wajshajtl – M. Mach. Rozhodčí: Kuriljak. ŽK: 5:3. ČK: Martínek (N). Diváci: 100.
Č. Kamenice: Marek – P. Vaněk, Černý (85. Bárta), Gaher (72. P. Kozelek), Mysliveček – Braun (60. J. Kozelek), M. Mach, Mitruška, Šimek – Hodač, Jírava (75. Zeman)

Bohušovice – Benešov n. Pl. 6:1 (3:0)

Branky: Šikner 3, Fiala, Dráb (PK), Brůža – Kolář. Rozhodčí: Dvorský. ŽK: 2:0. ČK: Drahoňovský – Beneš, Veselý. Diváci: 50.

Junior Děčín – Rumburk 1:5 (1:1)

Branky: Mezsároš – Chlada 2, Demeter, Kolár (PK), Gebauer. Rozhodčí: J. Šefčík. Bez karet. Diváci: 50.
J. Děčín: Němec – Máša, Beneš, Kabátník, Slykhouski, Končel, Mezsároš (60. Kindl), Betyár (80. Nový), Páša, Řezníček, Lhoták.
Rumburk: Krajčovič – Trégr, Pokorný, Černý, Trang Dang (82. Bednář), Kolár, Demeter, Burda, Chlada, Hejduk (60. Gebauer), Pilko.